Nå er det Araujo som skal trøste i midtforsvaret. (foto: barcelona, twitter)

Det har ikke bare vært fryd og gammen mellom Gerard Pique og Barca-ledelsen de siste årene. Klubbikonet har vært med på de største triumfene, men er samtidig del av Barca-troppen som har underlevert de siste sesongene til altfor høye lønninger. Manageren advarte 35-åringen i våres, nå kommer det tydelig frem at Gerard Pique ikke er del av Xavis utvalgte på kamparenaen.

På en måte er det litt utenkelig med et Barca-lag uten Pique i forsvaret, men flere har stilt spørsmål om et skifte burde ha skjedd tidligere. Xavi advarte allerede i mai at han hadde planer som ikke inkuderte kompisen.

LES: Bekreftet: Herrera på plass hos ny klubb

-Jeg snakket med Gerard før vi dro til ferie. Jeg var tydelig. Jeg fortalte ham at vi ville forsterke forsvaret, og at det ikke vil ble lett for ham. Han kan hjelpe oss i en annen type rolle, sier Xavi ifølge Marca.

I Barcelonas første La Liga-kamp satt Pique på benken og så Andreas Christensen ha plassen hans.

Nå har endelig Jules Koundé også blitt registrert til La Liga-spill og kan få debuten på søndag mot Valladolid. Vi har alle sett det komme, Gerard Pique er ferdig som Barcas forsvarsgeneral, nå venter det mye benk og «en annen type rolle». Hva nå det enn betyr.

LES: To norske spillere troner øverst i de beste klubbene i Premier League!