Guardiola har gitt Sterling muligheten til å utvikle seg mot målet.

Han har blitt kalt grisk og verre ting etter at han valgte bort Anfield for Manchester City. Den tidligere Liverpool-manageren mener valget var gjennomtenkt og riktig.

Ikke ofte vi hører en manager forsvare spillere som melder overgang til fotballfienden, men Brendan Rodgers har fått ting på avstand siden 2015.

Overgangen til City på rundt 630 millioner kroner slo alle rekorder for engelske spillere. Supporterne var i dyp sjokktilstand etter at den da 20-årige Sterling med verdensklasse potensiale «rev av seg» Liverpool-drakta og forlot byen til fordel for Manchester.

Les: Dette er virkelig ikke bra, Hazard

Rodgers, som gav Sterling debut som 17-åring, mener det var en gjennomtenkt og god vurdering som ikke ble påvirket av penger.

-For Raheem dreide det seg aldri om penger. Hvis det var om penger, kunne han ha blitt i Liverpool. Det var om å bli den beste spilleren han kunne bli. På den tiden var det en mulighet til å spille sammen med toppspillere hos City. Han har gått inn der, utviklet seg og blitt en vinner, mimrer Rodgers til Liverpool Echo.

Les på Popidol: Hvis Liam Gallagher får det han vil, gjenforenes Oasis

Rodgers mener at vurderingen til Sterling var så gjennomtenkt at den var riktig for spilleren, uansett hvor håreisende og traumatisk det virket på Liverpool-supporterne.

-Når jeg ser på Peps lag, er det ikke det samme når Sterling ikke er med. For en prestasjon av en ung engelsk spiller. Det jeg virkelig likte med Raheem, var at han visste akkurat hva han ønsket å bli i ung alder, avslutter Rodgers.

Høres logisk ut, men det er ikke sikkert Liverpool-supporterne er like tilgivende som Rodgers.

Les: Liverpool presset Barcelona til et lynraskt spillerkjøp