Pep Guardiola

Det er usikker om det er interessen fra Arsenal som gjør at Manchester City manager Pep Guardiola nå så tydelig signaliserer at tidligere Leeds stjerne Kalvin Phillips er på god vei til å finne formen igjen. – Pep bekreftet nå nettopp at Kalvin Phillips starter for Manchester City i onsdagens EFL Cup tredje runde-oppgjør mot Newcastle United på St James Park.

Phillips har opplevd utfordrende første 14 måneder på Etihad Stadium siden han kom fra Leeds United i juli 2022. Han har startet bare fire av hans 24 opptredener for de himmelblå.

Les: Latterlig! Til og med utestengt fra kantinen!

Den 27 år gamle midtbanespilleren har blitt redusert til bare to starter på 14 Premier League-kamper, og har spilt totalt 347 minutter men toppfotball; den engelske landslagsspilleren har bemerkelsesverdig spilt flere minutter (401) under Gareth Southgate i samme periode enn på klubbnivå.

Skader og den eksepsjonelle formen til Rodri har vært hovedfaktorene bak Phillips mangel på spilletid for Manchester City, og midtbanespilleren har blitt koblet til en mulig exit fra klubben som et resultat av rapportert interesse fra slike som Arsenal, Liverpool og West Ham United.

Men nå som Rodri vil sone en tre-kamps utestengelse etter hans røde kort for voldelig oppførsel i 2-0-seieren over Nottingham Forest forrige helg, har Phillips en sjelden mulighet til å imponere Guardiola.

Phillips, som kom inn som innbytter i andre omgang mot Forest etter Rodris røde kort, har ennå ikke startet en kamp i noen turnering for Man City så langt denne sesongen.

«Ja, [Phillips] vil starte,» sa Guardiola på en pressekonferanse tirsdag, «selvfølgelig (dette er en sjanse for Phillips), men ikke bare denne uken, for mange, mange ganger siden han kom, han har vært veldig viktig .

«Hans konsistens, han gjør alt i kampen, det som skjedde mot Nottingham (Forest), det var mer defensivt, spenstig, og han hjalp oss med å puste.

«Det viktige er når du handler i de mindre områdene vi prøver å hjelpe ham. Kampen i morgen er viktig og hver eneste kamp vil jeg bestemme hva som er best for laget.»

Phillips kan få selskap på midtbanen ved å signere Mateo Kovacic i sommer, ettersom Guardiola har bekreftet at kroaten vil spille mot Newcastle, det samme vil Jack Grealish.

Kovacic har gått glipp av de tre siste kampene i alle konkurranser på grunn av muskelproblemer i ryggen, mens Grealish kom inn sent i seieren over Forest etter å ha gått glipp av tre kamper med en kneskade.

«Jack er mye bedre, Mateo også,» sa Guardiola. «Jeg vet ikke hvor mange minutter, fra begynnelsen eller andre omgang, men de kommer til å spille minutter (mot Newcastle).»

Man City vil imidlertid være uten Kevin De Bruyne (hamstring), John Stones (muskel) og Bernardo Silva (ben) på grunn av skade, og Guardiola har stemplet klubbens skadeproblemer tidlig i sesongen som en «eksepsjonell situasjon».

«Jeg tenker ikke så mye på (skadene), det er bare det neste som er Newcastle,» la den katalanske sjefen til. «Nå er en eksepsjonell situasjon. Mange spillere er skadet og mange har spilt mange minutter og de må hvile.

«Morgendagens kamp er viktig, men det er Arsenal og RB Leipzig også. Jeg må ta hensyn til innsatsen i denne perioden og skadene, ellers kommer vi til å være i trøbbel.»

Les: Sir Jim Ratcliffe jobber med et nytt og bedre bud på Manchester United

Man City ser etter å vinne sin niende kamp på rad i alle konkurranser og gå videre til EFL Cup fjerde runde når de møter et Newcastle-drakt som dunket Sheffield United 8-0 i Premier League på søndag.

Magpies har å gjøre med sine egne skadeproblemer, ettersom Harvey Barnes står overfor «måneder i stedet for uker» på sidelinjen med en fotskade, ifølge manager Eddie Howe, mens Joelinton (kne) og Joe Willock (hamstring) forblir i banen. behandlingsrom.