Glazer-familien vil forlate Old Trafford som et katastrofeområde.

Den rikeste mannen på balløya Sir Jim Ratcliffe har blitt ekstremt mye rikere det siste året. Han er rystet over hvordan klubben i hans hjerte vanskjøttes av Glazer-familien. – Nå han kan faktisk bruke differansen mellom sin formue for et år siden og nå til å gjennomføre tidenes største kjøp av en sportsklubb.

Han ønsker fortsatt å ta kontroll over klubben, investere og ta bort det enorme sugerøret som eierne har inn i klubbkassa.

Det har ikke skjedd noe som helst i det som ikke lenger kalles en salgsprosess, men en sondering av markedet.

Sir Jim Ratcliffe restrukturerer sitt bud på å kjøpe Manchester United i et forsøk på å avslutte den pågående overtakelsessagaen. – Ratcliffe og hans petrokjemiselskap INEOS er blant de ledende kandidatene til å ta over i United, sammen med Sheikh Jassim og hans Nine Two Foundation.

Les: Trenger en målmaskin for å vinne Premier League

Den britiske forretningsmannen sitt imperium går så det griner. – sist år skal hans formye ha økt fra 23 milliarder pund til 29 milliarder pund. – Differansen er ganske nøyaktig det Glazer-familien krever. 6 milliarder pund!

Ratcliffe som har vært Manchester United fan siden han var en liten gutt, ønsker å gjennomføre en majoritetsovertakelse av klubben, mens Sheikh Jassim ønsker et fullt salg.

Ratcliffe har erfaring med å drive en fotballklubb, og INEOS har for tiden kontroll over Ligue 1-laget Nice.

Han uttrykte interesse for å overta Chelsea før klubbens salg til Todd Boehlys konsortium. INEOS eier også har en tredjedel i Mercedes F1-laget.

Hans første offisielle bud på United var i februar, selv om fremgangen i overtakelsessagaen har blitt betydelig trukket ut. Sky Sports News rapporterte imidlertid tidligere denne måneden at budgivere fortsatt er interessert og de har ikke som mange mener fått beskjed om at klubben er tatt av markedet.

Les: Jose Mourinho går for gigantisk bytteavtale som sender Tammy Abraham tilbake til London

Bloomberg melder har de snakket med noen med kunnskap om saken, de melder at Ratcliffe for tiden jobber med sine rådgivere om hans bud på United.

Det sies at samtalene er for å «adressere bekymringer om betingelsene for budet hans fra minoritetsinvestorer» i United.

Det legges til at Ratcliffes første tilbud om å kjøpe 69 prosent av aksjene i klubben «ga liten fordel for innehavere av klubbens gjenværende aksjer».

Da han snakket på et mediearrangement i juli, snakket Ratcliffe om sin optimisme om å inngå en avtale: «Vi har et godt tilbud. Vi vil fortsatt veldig gjerne gjøre det [fullføre overtakelsen], og jeg tror vi ville gjort en god jobb hvis vi gjorde.»

Representanter for Ratcliffe og Manchester United nektet å kommentere da de ble kontaktet av Bloomberg.

Rapporten kommer bare dager etter at journalist Ben Jacobs hevdet overfor GiveMeSport at Sheikh Jassim kunne komme med et nytt bud på å kjøpe klubben, etter å ha levert fem forslag.

Skulle en av partene overta United til Glazers rapporterte prisantydning på 6 milliarder pund eller høyere, vil det bli det største salget av en sportsklubb eller franchise i historien.

I natt hadde Manchester United fans organisert en overflyvning over Raymond James Stadium der Glazers eide Tampa Bay Buccaneers spilte. Budskapet var enkelt: ‘Glazers Out’