Å si at Bodø/Glimt har noe på gang er en kraftig underdrivelse, de har allerede endret landskapet i Norsk fotball og pilene synes å fortsette å peke rett oppover.

Flaks, en omdiskutert straffe og farten som ligger i et lag med suksess selv på en dårlig dag sørget for Bodø/Glimt sin 2-1 seier mot AZ Alkmaar i den første åttendedelsfinale i Conference League.

På overtid satte sønnen til vår landslagssjef Ola Solbakken inn en straffe som kom etter en takling av Pantelis Hatzidiakos. AZ-Spillerne mente det var en ren takling noe vi i Sporten, Bodø/Glimt helt Amahl Pellegrino og matchvinner Solbakkenn kan være tilbøyelig til å være enig i.

Les: Det gikk så bra sist! – Paris Saint-Germain jakter Barcelona stjerne

Protestene prellet av hos dommeren. Etterpå erkjente matchvinneren at Glimt var heldig som vant oppgjøret.

«Igjen er det ekstremt mye å ta tak i, og det var langt ifra en bra kamp. Jeg vet ikke om jeg skal strekke meg til å si at det var en OK kamp. Det er sinnssyke rom som vi ikke straffer dem for» sa Solbakken etter kampen til Viasat.

– Jeg var rolig og trygg på at jeg skulle sette den, la han til om straffemålet.

Bodø/Glimt – AZ Alkmaar 2-1
39′ 1-0 Amahl Pellegrino
73′ 1-1 Zakaria Aboukhlal
90′ 2-1 Ola Solbakken

Scoringen hans kom etter at AZ Alkmaar hadde dominert den siste halvtimen. Fra benken kom Zakaria Aboukhlal inn og gjorde 1-1 med underkant av 20 minutter igjen. Det skjedde etter et godt nederlandsk angrep, og tidligere Glimt-juvel Håkon Evjen bidro med en hælflikk i det oppbyggende spillet.

Målet kom like etter at de gulkledde kanskje ble snytt for et straffespark. Glimt-spillerne lot frustrasjonen ligge og holdt i stedet umiddelbart trykket oppe. Det skulle lønne seg.

Les: Måtte skille Neymar og Donnarumma i garderoben etter Real Madrid kampen

Snaut 20 minutter tidligere hadde Pellegrino prøvd å utnytte at AZ-keeper Peter Vindahl Jensen sto på halvdistanse, men lobbforsøket endte på nettaket. Deretter koblet gjestene et grep om kampen, og Aspmyra-publikummet gispet da Vangelis Pavlidis sendte en kanon i stolpen.

Trolig var grekeren i offside, men assistentdommeren vinket aldri.

AZ Alkmaar byttet seg bedre utover i 2.-omgangen. Det ble også stadig tydeligere at Glimt er ute av seriesesong, men på tampen skulle det likevel bikke hjemmelagets vei.

– Jeg er utrolig glad for at vi klarte å vippe denne kampen. Det var for upresist. Prestasjonsmessig burde det vært bedre, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Viasat.

Glimt er fortsatt ubeseiret i conferenceligaen. Ni kamper har gitt seks seirer og tre uavgjort. Forrige måned ble skotske Celtic slått både borte og hjemme i første utslagsrunde.

Returkampen mot AZ Alkmaar spilles i Nederland om en uke.

Ikke mange minuttene før pause tok Amahl Pellegrino Glimt i føringen etter svært presist spill. Ballen ble rullet ut til Alfons Sampsted, som la inn og perfekt fant pannebrasken til Pellegrino. Fra tre meter ble innlegget styrt inn til 1-0.

Bodø/Glimt fikk en enorm dobbeltsjanse etter vel en time. Upresset avsluttet Runar Espejord inn til Vindahl, og på returen dunket Pellegrino ballen over mål via en motspiller.