Gasellen Phillips. (foto: leeds, twitter)

Det er en sorg blant Leeds fans etter sparkingen av manager Marcelo Bielsa som definitivt ikke ble leget i kveld. Hjemme på Elland Road skjøt Philippe Coutinho, Matty Cash og Calum Chambers i første hjemmeoppgjør for Jesse Marsch et skritt nærmere nedrykk.

Jesse Marsch led et knepent nederlag mot Leicester i sin debut som Leeds-manager i kveld ble situasjonen akutt.

Leeds 0 – Aston Villa 3

6 strake tap har sendt Leeds ned til en 16.plass med bare to poeng ned til nedrykksstreken.

Les: Berbatov advarer: Manchester United kan gjøre en gedigen tabbe

Aston Villa var sterkest gjennom hele kampen, midtveis i første omgang sendte Matty Cash en ball tilbake i feltet, som Philippe Coutinho sendte inn til 1-0.

Villa dominerte skuddstatistikken, og 20 minutter ut i andre omgang klarte de også å komme foran 2-0 da Matty Cash scoret på en velplassert ball fra Danny Ings.

Enda vakrere ble det i det 73. minutt, da Calum Chambers krøllet ballen opp i hjørnet og avgjorde kampen i Aston Villas fordel, 3-0.

Kveldens motstander Aston Villa vil hente livslang Leeds spiller Calvin Phillips som var svært frustrert over å måtte se kveldens kamp fra sidelinjen grunnet en en lårskade. Han har ikke spilt en kamp siden begynnelsen av desember. Det er få som tror han blir med Leeds ned igjen spesielt nå som hans store mentor og leder Marcelo Bielsa er ute.

The Athletic melder at kan Aston Villa vil signere Phillips denne sommeren, hvis Leeds rykker ned til Championship. Ledelsen skal ha diskutert engelskmannen og sportsledelsen skal være ivrige etter å få ham til laget.

Les: Måtte skille Neymar og Donnarumma i garderoben etter Real Madrid kampen

Kalvin Phillips har kontrakt med Leeds til sommeren 2026.

Premier League
22′ 0-1 Philippe Coutinho
66′ 0-2 Matty Cash
73′ 0-3 Calum Chambers