Paul Pogba oppdaget tidlig gleden ved dabbing. (Den rosa drakten avslører at vi befinner oss i Italia)

Da Chelsea noen timer før vintervinduet lukket seg utløste utkjøpsklausulen for den argentinske VM helten Enzo Fernández satte de samtidig kjøpsrekord i Premier League.

Chelsea og Benfica gikk mange runder før det ikke var mer å snakke om og utkjøpsklausulen på 120 millioner ble utløst. – Det er likevel langt unna det som er tidenes dyreste spillerkjøp. Paris Saint-Germain betalte Barcelona 222 millioner euro i 2017. – Fortsatt slår ikke tidenes dyreste Premier League kjøp, tidenes dyreste Premier League salg. Liverpool solgte Philippe Coutinho til Barcelona for fantastiske 135 millioner euro i 2018.

Les: Nye Bournemouth eiere fikk på plass en til

På andreplass bare slått med noen få millioner ligger Jack Grealish som Manchester City kjøpte for 117,5 millioner euro sommeren 2021 fra Aston Villa.

Manchester United som pleide å trone øverst på slike lister har nå ingen på topp tre lenger, Paul Pogba som gikk fra Juventus i 2017 til Old Trafford for 105 millioner euro holder nå bare til fjerdeplass. – Tredjeplassen er det Romelu Lukaku som har. Chelsea angrer bittert på at de i kjøpte han fra Inter Milan for 113 millioner euro sommeren 2021. (Nå er han tilbake på lån hos Inter uten at det har tatt av) Den belgiske kraftspissen besitter for øvrig også 8.plassen. Manchester United kjøpte han fra Everton i 2017 for 84,7 millioner euro.

De neste plassene er alle Manchester United. Manager Erik ten Hag «tok med seg» Anthony fra Ajax i sommer for 95 millioner euro. Kaptein Harry Maguire som Manchester United ikke klarte å kvitte seg med i vintervinduet ble kjøpt fra Leicester sommeren 2019 for 87 millioner euro og på 7.plass Jadon Sancho som virkelig ikke har hatt det lett etter overgangen fra tysk fotball.

Les: Utløser utkjøpsklausulen på 1,2 milliarder

22-åringen var meget god i Borussia Dortmund, men har ikke klart å leve opp til forventningene på Old Trafford, og det resulterte til slutt i at spilleren gikk glipp av Englands VM-lag i 2022. Dette skal ha påvirket Sancho kraftig både fysisk og psykisk.

Denne sesongen under den nye Manchester United-manageren Erik ten Hag, har Sancho spilt 14 ganger – scoret tre mål og assistert et til. – Uansett, det skal mye mer til for å forsvare kjøpet på 85 millioner euro.

På niendeplass finner stopperkjempen på 193 cm Virgil van Dijk som Liverpool kjøpte fra Southampton som tidenes dyreste forsvarsspiller i 2018. Chelsea befinner seg på første, tredje og tiendeplass på kjøpelisten, backen Wesley Fofana var et tidlig kjøp i fjor sommer av de nye eierne representert med Todd Boehly. Leicester mottok 80,4 millioner euro.