Ole Christian Veiby

Det ble hat-trick for Ole Christian Veiby i dag, da han vant Numedalsrally – for tredje gang! Han ledet gjennom hele løpet, og sikret seg seieren nesten halvminuttet foran nummer to. – I dag har det vært både morsomt og krevende, spesielt deilig da og toppe det med seier, forteller Ole etter målgang i Rødberg. 

Regjerende norgesmester i rally Ole Christian Veiby og kart-leser Jonas Andersson var raskeste bil gjennom 6 av de 7 etappene som ble kjørt, og ledet løpet fra start til mål. De vant åpningsetappen, men i kraftig snøvær og dårlig sikt ble tiden 2,7 sekunder etter Frank Tore Larsen på SS2, som startet etter Veiby. Den andre gjennomkjøringen av Smådøla ble avlyst nettopp på grunn av det dårlige været i fjellet. I sin Hyundai i20 R5, driftet at Kristoffersson Motorsport, fortsatte gutta med raskeste tid gjennom de resterende prøvene, og ble også raskeste bil på løpets power stage, og sikret seg dermed 3 ekstra NM-poeng. 

Les: Idag spiller Cristiano Ronaldo sin kamp nr 1000 som senior

– Det har vært en utrolig morsom dag på skogen, men også veldig krevende! Mange endringer i feste hele tiden og vanskelig å finne rytmen, men allikevel så har det jo gått fort. Flere utrolig fine etapper, og veldig mye vær i perioder. Bilen fungerer bra når det er konsekvent feste, men vi må jobbe litt mer når det er skiftende forhold. Her tar vi viktige skritt i riktig retning hele tiden! Deilig å toppe det hele med ekstra NM-poeng på power stage. Stor takk til arrangør og frivillige som har laget til ett veldig flott arrangement for oss, og takk til Jonas og gutta hos Kristoffersson Motorsport for utmerket jobb, som vanlig!

Det var nettopp her på Numedalsrally at Veiby tok sin første NM-seier, da han vant løpet i 2017. Han gjentok med seier også i 2018. I 2019 ble løpet avlyst pga værforhold. Med seieren her i dag, så har Veiby vunnet Numedalsrally tre år på rad. Totalt var det 119 påmeldte årets andre NM-runde. Sesongen ble åpnet med Sigdalsrally, som Ole Christian Veiby ikke fikk kjørt da han var opptatt med Rallye Monte-Carlo. Den neste runden skulle vært Rally Finnskogen, som dessverre ble avlyst pga værforholdene.

Les: Nektet å håndhilse på Ole Gunnar Solskjær

Resultat Numedalsrally 2020

1 Veiby/ Andersson

2 Larsen/ Eriksen +28,7

3 Grøndal/ Fuglerud +44,8

4 Sveinsvoll/ Nordhagen +2.20,1

RallyVM 2020

23-26 januar               Rallye Monte Carlo (brutt)

13-16 februar             Rally Sweden (2 plass WRC2)

12-15 mars                 Rally Mexico

23 – 26 april                Rally Argentina

21-24 mai                   Rally Portugal

4-7 juni                       Rally Italia Sardinia

16-19 juli                    Safari Rally Kenya

6-9 august                   Rally Finland

3-6 september           Rally New Zealand

24-27 september       Rally of Turkey

15-18 oktober            Rally of Germany

29 okt – 1 nov            Rally of Great Britain

19-22 november        Rally Japan

RallyNM 2020

18 januar                    Rally Sigdal (kjørte ikke)

1 februar                    Rally Finnskog AVLYST

22 februar                  Numedalsrally

1 – 2 mai                     Rally Sørland

5 juni                          Aurskog-Høland Rally

22 august                   Rally Grimstad

19 september             Rally Hedemarken