Nærmer seg raskt en signering.. (foto: dortmund, twitter)

Erling Braut Haaland er en av Europas mest ettertraktede spillere. Ny og oppsiktsvekkende informasjons om hans kontrakt i Dortmund har lekket.

Haaland har likevel ikke en utkjøpsklausul på £63m i sin Borussia Dortmund-kontrakt, melder både GOAL og Spox.

Det har i lang tid vært rapportert at den norske spissen ville få lov til å forlate denne sommeren dersom en klubb skulle utløse klausulen, med Manchester City og Real Madrid som antas å lede jakten på hans signatur.

Det skal imidlertid bare være en «gentlemen’s agreement» mellom Dortmund og Haaland. Nå har det også kommet flere detaljer om en eventuell overgang og Haalands solide lønnskrav.

Dortmund har til hensikt å overholde Haaland-avtalen, men som et børsnotert selskap har klubben også en forpliktelse overfor sine aksjonærer, og det kan bety budkrig.
Skulle det komme flere tilbud til Haaland, så må klubben godta det høyeste budet og avvise ethvert bud som er vesentlig lavere enn det de anser som rettferdig.

Krever Salah for mye? Liverpool har bare en uerstattelig spiller – og det er ikke Salah

GOAL og Spox forstår at konsernsjef Hans-Joachim Watzke ønsker å respektere klubbens ord gitt til Haaland, men vet at han også har en forpliktelse til å sikre at overgangen tar vare på interessene til klubbens investorer.

Haaland vil ha siste ord om hvilken klubb han velger, men Dortmund må også sørge for at tilbudet blir best mulig. Som børsnotert klubb vil Dortmund også måtte kunngjøre når Haaland-avtalen er nær, da det vil påvirke aksjekursen, i tråd med tyske finansregler.

Ved et eventuelt salg forventes Dortmund også å måtte gjøre solidaritetsbetalinger til Haalands tidligere klubber Molde og Salzburg. Bundesliga-siden ønsker imidlertid at den kjøpende klubben skal betale dette. De håper også å inkludere en videresalgsklausul dersom Haaland skulle gå videre igjen i fremtiden, noe som sannsynligvis er gitt han bare er 21 år.

En annen faktor er honoraret til agent Mino Raiola, vil være betydelig lavere enn 83 millioner pund som tidligere rapportert i media.

Spox har fått vite at en engelsk klubb tidligere har spurt om Haalands lønnskrav. Kravet var på utrolige £29m per sesong etter skatt, noe som fikk klubben til å legge sine planer på is.

Team Haaland skal nå ha satt lønnskravet til £21m per sesong etter skatt, så hvis Haaland signerer en femårskontrakt, ville det bety et totalt utlegg på £ 209 millioner pund bare på lønn! Se hvor nordmannen vil befinne seg på pengelisten: Her er listen over de best betalte fotballspillerne i Europa!