Glemmer aldri den bitende kalde kvelden på Aspmyra, men Roma-supporterne viste likevel forståelse. (foto: roma, twitter)

Som Roma-spiller skal Solbakken nå oppleve å bli coachet og bjeffet på av The Special One. Spørsmålet er for hvor lenge.

Mourinho har selv sagt han har mye ugjort i Roma, selv med det han beskrev som «vår Champions League-tittel» da han ledet Serie A-klubben forbi startvansker på Aspmyra til Confence League-tittelen. Nå jobbes det intenst for å spille på Mourinhos nasjonalfølelse.

LES: The Guardian: Gjør klart for regelendring i Premier League

Mourinho har ledet klubber som Real Madrid, Chelsea, Inter Milan, Manchester United og Tottenham, der toppspillere fra flere nasjoner er samlet. For den selvutnevnte The Special One betyr nasjonalitet null og niks, han forventer de beste.

Dette kan endre seg.

Ifølge Sky Sports Italia jobber det portugusiske fotballforbundet knallhardt for å overtale Mourinho til å takke ja til innkallingen til å lede Portugal inn mot EM 2024 og videre. Forbundet ønsker Mourinho, som en plan B har de plassert Rui Jorge.

Med Fernando Santos sparket etter VM-sluttspillet, er det ikke snakk om å vente. Ifølge Sky Sports Italia jobber det portugisiske fotballforbundet for at Mourinho signerer så raskt som mulig og at de nødvendige millioner euros overføres til Roma for tort og svie.

LES OGSÅ: Torbjørn Heggem «nesten klar» for ny klubb

Har fått drakt, men må fortsatt vente til januar.

For Solbakken kan dette bli en hei-og-hade relasjon til Mourinho hvis portugiserne får viljen sin.