(c) bilde: IK Start: Kjetil Rekdal

Sett utenfra er det som skjer i Start ikke bare veldig rart, men også ganske underholdene. Først fikk vi en overraskende melding om at Start har opprettet personalsak og fritatt hovedtrener Kjetil Rekdal fra alle hans arbeidsoppgaver.

Så snakket Rekdal med pressen og fortalte han ville kjempe for jobben.

Les: Ikke akkurat perfekt tidspunkt å signere med en ny klubb

I dag, dagen før seriestart har Kjetil Rekdal sin advokat Erik Flågan gitt Start beskjed om at han mener det ikke foreligger noen arbeidsrettslig suspensjon av Rekdal og at arbeidsmiljølovens vilkår for suspensjon ikke er oppfylt.

«Vi har fått bedre oversikt over sakens rettslige stilling, og har i ettermiddag sendt brev til styret i IK Start, der vi opplyser at det ikke foreligger noen arbeidsrettslig suspensjon av Kjetil Rekdal. Arbeidsmiljølovens vilkår for suspensjon er heller ikke oppfylt», sier Flågan i en pressemelding.

Les: Fikk sin debut på det engelske landslaget – nå bys 20-åringen frem for kjøp

Med andre ord, imorgen møter Kjetil Rekdal på jobb og vil lede laget mot Aalesund. – Regner med at den kampen får mer oppmerksomhet enn en gjennomsnittlig OBOS-Ligakamp.

Start kan ikke under slike omstendigheter nekte Kjetil Rekdal å møte på jobb og utøve sin arbeidsrett. En utelukkelse av treneren fra sin arbeidsplass være et vesentlig kontraktsbrudd fra IK Starts side. Kjetil Rekdal er ansatt for å trene og lede Start i fotballkamper, og han møter som avtalt på jobb i god tid før seriestarten i morgen, sier Flågan.

Eurosport ekspert Roger Risholt forklarer: «Det er to sider i saken. Start vil prøve å bli kvitt Kjetil Rekdal for å si det enkelt, og Kjetil Rekdal vil beholde jobben, eller i hvert fall forholde seg til lover og regler. Og nå er det det juridiske det står på. Det spørs om det er kaos på begge sider».

Dagen etter at det ble kjent at Start har opprettet personalsak og fritatt trener Kjetil Rekdal fra alle arbeidsoppgaver, gikk trenerens advokat Erik Flågan ut og uttalte at Rekdal leder laget i serieåpningen mot Aalesund lørdag.

Vi i Sporten har sett på Start som en av favorittene i OBOS-Ligaen, uten Kjetil Rekdal er vi overbevist om at de havner langt nede på tabellen.

Les: Få 210 gratissnurr på 21.com