(c) Bilde: Start: Martin Ramsland

Imorgen tar Start imot Aalesund i serieåpningen i OBOS-Ligaen. Mens ledelsen i klubben har suspendert hovedtrener Kjetil Rekdal mens de behandler en personalsak, har Rekdal til intensjon å møte opp på på jobb som vanlig i morgen.

Martin Ramsland (25) har skrevet under en avtale med en klubb i kaos.

Les: Og når du trodde det ikke kunne bli mer kaos i Start

Ramsland har spilt for Sogndal de siste tre årene, og han er nå inne i siste halvåret av kontrakten med klubben fra saftbygda.

25-åringen fra Øyslebø fanget mange toppklubbers oppmerksomhet gjennom sine prestasjoner i Mandalskameratene som tenåring, og det endte med at han ble hentet til Strømmen før 2014-sesongen.

Les: 3 spillere Solskjær er ute etter

Den kraftfulle angriperen ble så signert av den daværende eliteserieklubben Sogndal etter at han scoret 13 må for Strømmen i OBOS-ligaen i 2015. Han noterte seg for tolv eliteseriemål på sine to første sesonger for Sogndal, mens hele 2018 ble spolert på grunn av skade. I vinter har han vist at han er på vei tilbake i sin beste form. 1. august flytter han sørover, for å spille i gult og svart.

– Jeg er jo sørlending, og jeg har vært Start-supporter siden jeg var liten gutt. Det å spille for Start har alltid vært en guttedrøm. Samtidig er det spennende ting som skjer i klubben og jeg har lyst til å være med på dette. Etter 5-6 år borte er timingen også god for å flytte tilbake til Sørlandet, sier Martin Ramsland.

Les på Popidol: IOC: Vil inkludere «breakdance» i Paris OL i 2024

Han understreker at han har fullt fokus på å prestere best mulig for Sogndal de neste månedene.

– Jeg har hatt tre fine år i Sogndal, og jeg er veldig takknemlig for tiden min der. Jeg er veldig motivert for å gjøre det beste jeg kan for Sogndal frem til 1. august, sier angriperen.

Potensiell publikumsyndling
Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start, er veldig fornøyd med å ha sikret seg Ramslands underskrift.

– Vi er kjempeglade for å få Martin til Start. Han viste en veldig god utvikling før skaden i 2017 og jeg har selv sett han ved flere anledninger i vinter, og han imponerte meg. Martin har ikke bare den oppofrende stilen til en potensiell publikumsyndling, men han har også en rekke spennende ferdigheter som angriper som gjør han ganske allsidig og anvendelig, sier Karlsen.

– At han er sørlending er selvsagt også et stort pluss!

Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start, gleder seg også over at klubben har sikret seg den tidligere MK-spilleren.

– De beste sørlandske fotballspillerne bør spille for Start og derfor er det veldig stas å kunne hente Ramsland til klubben. Han er først og fremst en god fotballspiller, men også en type vi tror vil passe veldig godt inn i den kulturen vi ønsker å bygge i klubben, sier Langeland.