Give me a break( foto: Everton)

Det har ikke vært lett å være Everton-fan de siste årene og hvis Premier League godkjenner 777 Partners som nye eiere blir det grusomt. – Slik vi har sett den Miami-baserte gruppen så langt lover det ikke godt for fremtiden til Everton.

Evertons potensielle eiere 777 Partners planlegger angivelig å sparke manager Sean Dyche hvis og når deres overtakelse av klubben er fullført.

Les: Liverpools «hjemvendte» sportsdirektør ga først klarsignal til å selge Salah og nå også Diaz

Partnerne ble enige om en avtale om å kjøpe Farhad Moshiris 94,1% majoritetsandel i Toffees i september i fjor, men de venter fortsatt på godkjenning fra Premier League. Forrige måned sendte Premier League et brev til 777 Partners der de sa at de er «villige til å godkjenne» deres overtakelse av Merseyside-klubben.

Imidlertid vil de fortsatt ha forsikringer om finansieringskildene deres, så vel som deres evne til å både støtte klubben økonomisk og gi bevis på finansiering for deres nye stadion på Bramley-Moore Dock.

Midt i bekymringer over disse sakene, ga det amerikanske firmaet ut en uttalelse tidligere denne måneden der de insisterte på at de er «sikre på sin evne til å finansiere både transaksjonen og klubbens treårige forretningsplan» etter å ha overført de relevante detaljene til Premier League.


Skulle 777 Partners til slutt fullføre sin overtakelse av Everton har de planer om å sparke ‘brannmann’-sjef Dyche og utnevne en ‘spennende’ erstatter.

Dyche etterfulgte Frank Lampard som Toffees-sjef i januar 2023 og styrte klubben med suksess vekk fra nedrykkssonen, og slo Bournemouth 1-0 på siste dag av forrige sesong og endte på 17. plass og to poeng over nedrykkstreken.

52-åringen har for tiden en seiersprosent på bare 32,1 % som Everton-manager i alle konkurranser, og laget hans har spesielt slitt med å score mål i Premier League denne sesongen; bare kjellerklubben Sheffield United (30) har scoret færre enn Toffees (32), som har scoret færrest mål fra åpent spill (16) av noe lag i divisjonen.

Les på F7: Putin har gitt russiske utviklere kort frist til å lage en PlayStation- og Xbox-rival

Dyche har imidlertid blitt tvunget til å jobbe med en hånd bundet bak ryggen i mesteparten av sin regjeringstid på Goodison Park, midt i klubbens økonomiske vanskeligheter og to separate poengtrekk fra Premier League.

Everton fikk opprinnelig 10 poeng i november i fjor for brudd på Premier Leagues fortjeneste- og bærekraftsregler, før straffen ble redusert til seks ved anke.

The Toffees ble deretter rammet med ytterligere to-poengs fradrag for samme lovbrudd i løpet av en annen tidsramme, men de har siden bekreftet sin intensjon om å anke avgjørelsen.

Dyche har hatt ansvaret for 56 kamper som Everton-sjef og feiret sin 18. seier da Toffees tok en sårt tiltrengt 1-0 hjemmeseier over nedrykksrivalene Burnley sist helg. Med sju kamper igjen å spille, ligger Everton på 16. plass på topplisten, bare to poeng over nedrykkssonen, men med en kamp igjen på Luton Town på 18. plass.

Les på Engelske klubber: Agent varsler Arsenal-mål er klar hvis suksesstrener Ruben Amorim forlater klubben