Daniel Peretz

Den tyske storklubben Bayern München har egentlig hatt et keeperproblem helt siden kaptein og førstekkeper Manuel Neuer la ut på en skitur etter å ta røket ut tidlig med Tyskland fra VM i Qatar før jul i fjor. (Norge valgte etter mye diskusjon å ikke boikotte arrangementet helt, så hvis vi hadde kvalifisert oss hadde vi stilt med lag, men vi hadde ikke likt det)

Skaden til Neuer etter å tatt en skitur frustrert og uoppmerksom fortalte sjefene i Bayern München de var sårbare. Strategien som ble lagt i sommer av klubbens nye manager er både fornuftig og enkel.

Les: Shane Kluivert går i fotsporene til pappa

Klubbens andre og tredjekeepere skal spille mer på toppnivå, slik at de ikke forsvinner på grunn av kjedsommelighet på benken.

Vi får et eksempel på det imorgen. Thomas Tuchel har bestemt seg for å gi en ny keeper sjansen imorgen: «Daniel Peretz kan debutere for Bayern München tirsdag kveld i DFB-cupen hvis alt går etter planen

De tyske mesterne braker sammen med Preussen Münster i DFB-cupen, og det blir med nysignering Daniel Peretz i mål.

Hovedtrener Thomas Tuchel nevnte det først på pressekonferansen før kampen.

– Jeg er vant til det fra utlandet at andrekeeperen, hvis han fortjener det, får muligheten til å spille i cupen.

– Det er viktig for ham, og det er viktig i nødstilfeller, hvis noe skjer. Fra mitt ståsted har det bare fordeler, sier Thomas Tuchel ifølge Kicker.

Videre er han virkelig imponert over den israelske landslagskeeperen, som har gjort det veldig bra på treningsfeltet.

– Daniel har gjort det helt strålende. Vi signerte Daniel da han har et stort potensial, så vi har store forhåpninger for fremtiden. Han fortjener det.

23 år gamle Daniel Peretz har kommet til fra Maccabi Tel Aviv. Han har kontrakt med Bayern München til sommeren 2028.

Den 26 år gamle keeperen Sven Ulreich og Daniel Peretz vil begge spille mer i enkle kamper fremover, og når de er klare vil Manuel Neuer måtte gi fra seg noen viktige kamper også, både i Bundesliga og Champions League.

Les på Radiosporten: Hadde aldri spilt utenfor Brasil før dette