(c) Bilde: Haugesund FK: Mikkel Desler

Haugesund er i ferd med å bli den nye «danskeklubben» med at de i dag henter inn 24 år gamle Mikkel Desler fra Odense. – I går signerte de signerte Benjamin Tiedemann Hansen.

Sin unge alder til tross har Desler spilt over 120 kamper for den danske Superliga-klubben hvor han i 2014 ble tatt opp i a-stallen etter å ha tilbragt ungdomsårene i den danske toppklubben. Karrierens spede begynnelse fant til gjengjeld sted i lille Assens FC – noen mil sydvest for Odense.

Les: Smart dansk midtstopper klar for Eliteserien

Foruten rikelig med erfaring fra dansk Superliga har Mikkel Desler også gjort seg gjeldende på aldersbestemte danske landslag – fra G16 og helt opp til U21-nivå – og var også en del av den danske OL-troppen (U23) som deltok i Sommer-OL i Brasil i 2016 og hvor det danske landslaget nådde kvartfinalen.

Allsidig spillertype
Desler er en allsidig spillertype som har god erfaring som høyrekant på midtbanen, men som de siste årene har hatt tilhold på høyrebacken i Odense Boldklubb. Han har også spilt i tilsvarende posisjoner på motsatt side.

24-åringen ankom Haugesund tirsdag kveld og kunne i forbindelse med kontraktssigneringen onsdag morgen avsløre at han ser frem til nye utfordringer i FK Haugesund.

Han har også valgt seg drakt nummer 19 for kommende sesong.

Fornøyd Grindhaug
Jostein Grindhaug kan dermed ønske den andre danske spilleren i løpet av to dager velkommen til FKH. Og han gir nysigneringen veldig gode skussmål som spiller.

– Mikkel er en spiller med veldig fin frekvens og motor som passer rollebeskrivelsen som back i Haugesund veldig godt. CV’n hans snakker egentlig for seg selv. Han er fortsatt ung og i utvikling som spiller, men kommer med masse erfaring – også fra internasjonal fotball. Vi er veldig fornøyd med å ha fått Mikkel til klubben.