Fotballinteresserte i Norge kan nå glede seg over å følge kvinnelandslaget på veien fram mot nok et internasjonalt mesterskap på NRK. Foto: NRK

NRK har sikret seg senderettighetene til kvinnenes EM-sluttspill i England i 2021. NRK sender også alle kvalifiseringskampene i Norges gruppe frem mot mesterskapet, med unntak av én. Det norske landslagets første kvalifiseringskamp spilles mot Nord-Irland i Belfast i kveld, fredag 30. august.

I en verden hvor kampen om senderettigheter blir stadig tøffere, så er vi veldig glade for å ha landet disse avtalene, sier rettighetssjef Runar Østmo i NRK.

Les: Da er det bare å avtale tid, Zlatan

Norge er i gruppe med Wales, Nord-Irland, Hviterussland og Færøyene.

Norges kvalifiseringskamper til EM 2021 spilles slik:

  • Fredag 30. august 2019: Nord-Irland – Norge (NRK3 kl. 20.45.)
  • Fredag 4. oktober 2019: Hviterussland – Norge (NENT)
  • Tirsdag 8. oktober 2019: Færøyene – Norge (NRK)
  • Fredag 8. november 2019: Norge – Nord-Irland (NRK)
  • Tirsdag 14. april 2020: Wales – Norge (NRK)
  • Fredag 5. juni 2020: Norge – Færøyene (NRK)
  • Fredag 18. september 2020: Norge – Hviterussland (NRK)
  • Tirsdag 22. september 2020: Norge – Wales (NRK)

NRK viser også privatlandskampen mellom Norge og England, som spilles på Brann Stadion i Bergen. Kampen sendes på NRK1 tirsdag 3. september kl. 18.

Vertsnasjonen England er automatisk kvalifisert blant de 16 nasjonene som skal møtes til sluttspillet i juli 2021.

Vinner Norge sin gruppe er de direktekvalifisert til EM. Dersom de blir nummer to i gruppen, vil de være kvalifisert om de er blant de tre beste toerne, mens de seks resterende toerne vil måtte spille playoff om de siste tre plassene.

VM i Frankrike ble en seersuksess

Egil Sundvor, sportssjef i NRK, er svært fornøyd med å ha sikret seg rettighetene etter at sommerens VM i Frankrike satte nye seerrekorder både i Norge og resten av verden.

– Seertallene på Norges kamper økte med 20 prosent målt mot VM 2015, og med tanke på nedgangen i kringkastet seing generelt, så er det gøy å se at store event fortsatt kan samle så bra og faktisk øke, sier sportssjefen.