(c) Bilde: Genk: Sander Berge

Gruppespillet i Champions League sparkes i gang med en rekke storoppgjør allerede den første dagen. Liverpool gjester Napoli, Barcelona tar turen til Dortmund og Chelsea tar imot Valencia. Samtidig er det et norsk oppgjør i første runde, når Sander Berges Genk møter RB Salzburg og Erling Braut Haaland. Hvilke norske spillere er med i årets Champion League, og hva kan vi forvente av dem?

Sander Berge – Genk

Etter å ha briljert i fjorårssesongen i Belgia, samt spilt seg inn på det norske landslaget, var det stor interesse rundt nordmannen i sommer. En rekke klubber ønsket å hente nordmannen fra Genk, men Berge mente at det ikke var de riktige tilbudene. Nå er en klar for en ny sesong i Belgia, EM-kvalifisering med Norge, og det aller største – Champions League.

 

“Å spille min første Champions League-kamp er en stor drøm som går i oppfyllelse”, sier Berge til VG. På pressekonferansen mandag, strålte nordmannen blant de fremmøtte. Han svarte utfyllende og reflektert på de mange spørsmålene som ble stilt.

 

I Belgia har Genk spilt syv kamper allerede denne sesongen, og ligger foreløpig på en skuffende 9. plass i ligaen. Champions League er selvfølgelig på et helt annet nivå, men motivasjonen er vil være enda høyere enn vanlig. Med Napoli og Liverpool som motstandere i gruppa, vil Sander Berge og Genk mest sannsynlig kjempe mot Erling Braut Haaland om tredjeplassen i gruppa, og potensielt videre spill i Europaligaen etter nyttår.

 

Det er i hvert fall ingen tvil om at årets turnering blir spennende. Ved å følge Champions League hos TVkampen får du en god oversikt over når kampene går, og hvilke kanaler de forskjellige kampene vises på.

Erling Braut Haaland – RB Salzburg

Erling Braut Haaland har fått en kanonstart på sesongen i Østerrike. Nordmannen har bøttet inn mål, og står med elleville 11 scoringer på syv kamper. Det førte til at Haaland blant annet ble tatt ut i den siste landslagstroppen til Norge.

 

RB Salzburg dominerer hjemlig liga, står med 21 poeng på syv kamper, og 34-6 i målforskjell. Den østerrikske ligaen holder et lavere nivå enn den belgiske, men Haalands lag dominerer til gjengjeld sin liga. Genk på sin side, ligger for øyeblikket ligger midt på tabellen.

 

Haaland og RB Salzburg må se på seg selv som favoritter til å ta grep om 3. plassen i gruppa bak Napoli og Liverpool. Om de kan tukte et av storlagene i en kamp eller to er absolutt mulig, selv om videre avansement i Champions League virker usannsynlig.

Omar Elabdellaoui – Olympiakos

Omar Elabdellaoui er nok en nordmann som har havnet i en knallhard gruppe. Olympiakos åpner på hjemmebane mot Tottenham, før de møter Røde Stjerne og Bayern Munchen i de neste kampene.

 

Etter et mislykket låneopphold i Hull har Omar Elabdellaoui fått en høy stjerne hos Olympiakos-fansen. Mot Tottenham leder han laget ut på hjemmebane mot noen av de beste spillerne i Premier League.

 

Og det er nok i heksegryta i Athen laget må levere om de skal kunne klare å tukte motstanderne. Selv mot storlag som Tottenham og Bayern Munchen er alt mulig hjemme i Hellas. Olympiakos vil trolig nok likevel slite, og må nok belage seg meg å kjempe mot Røde stjerne om 3. plassen i gruppa.