Julian Ryerson med flagget på brystet

Backen Julian Ryerson gikk i fjor etter å ha spilt fem får for Viking til 2.Bundesliga-laget Union Berlin. – Både han og laget har gjort det bra og de kjemper nå om opprykk.

Union Berlin spilte uavgjort borte 2-2 i Stuttgart i første kvalifiseringskamp til 1. Bundesliga fotball. -Noe som betyr at de rykker opp med 0-0 eller 1-1 i returkampen. Union Berlin havnet på 3.plass i 2.Bundesliga bare målforskjell unna direkte opprykk.

Les: Antonio Conte har et spennende tilbud til Ole Gunnar Solskjær

Det så ikke bra ut for Union Berlin, Stuttgart tok ledelsen to ganger ved Christian Gentner og Mario Gomez foran 58.619 tilskuere på sin fullsatte hjemmebane, men gjestene fra hovedstaden utlignet begge ganger.

Sulaiman Abdullahi satte inn 1-1 minuttet etter Gentners ledermål, mens 2-1-ledelsen holdt i et drøyt kvarter før Marvin Friedrich i det 68. minutt nikket inn målet som ble kampens siste.

Friedrich endret retning på ballen ved Gomez’ scoring og utmanøvrerte egen keeper, men revansjerte seg litt senere.

Les: Sergio Ramos er i spill

Stuttgart endte tredje sist i toppdivisjonen

21-åringen signerte for den tyske klubben for et år siden og har kontrakt frem til sommeren 2021. Dermed kan det fort bli Bundesliga-spill på den mangeårige U-landslagsspilleren.

Ryerson står oppført med åtte seriekamper denne sesongen – halvparten fra start. I dag ble han sittende på benken.

– Vi lyktes ikke i dag, men vi har fortsatt sjansen. Om vi vinner i Berlin, er vi trygge, og Union feirer som om de allerede har rykket opp, sa Stuttgart-trener Gomez.

Union Berlin har bare ett hjemmetap denne sesongen og har grunn til optimisme før mandagens returkamp.