Lippi fikk nok det kinesiske fotballforbundet til å tenke nytt. ( kun røyk, ikke noe mer)

Det var tungt for kineserne å svelge tapet mot Iran i kvartfinalen i Asia-mesterskapet i januar (som Sør Korea vant). – De tapte ikke bare de fikk juling 3 – 0 av et lag som alle mente var mye dårligere enn Kina. 

Den italienske landslagssjefen Marcello Lippi ble erstattet av en annen italiener Fabio Cannavaro som ikke syntes jobben var viktig nok til å slutte i sin managerjobb for den kinesiske klubben Guangzhou Evergrande.

Dobbeltrollen fungerte dårlig og etter Kina tapte Cannavaro første to kamper mot Thailand og Usbekistan trakk han seg fra landslaget.

Les: Antonio Conte har et spennende tilbud til Ole Gunnar Solskjær

Tilbake etter fire måneder

Dermed hentet Kina 71 gamle Marcello Lippi tilbake med et enkelt oppdrag, ta Kina til VM-sluttspillet i Qatar i 2022.

«Vi tror på framtiden under Lippis lederskap og at landslaget vil oppnå sine drømmer om VM», skriver det kinesiske fotballforbundet i en uttalelse.

Les på Popidol: Ferdig med «Game of Thrones» går løs på «Ringenes Herre»-serie

Lippi, ledet som mange husker Italia til VM-gull i 2006. – Og ja, det stemmer det var mot Italia en av verdens beste fotballspillere Zinedine Zidane valgte å avslutte sin karriere med en Vålerengahilsen. Og Marcello Lippi markerte seg som en av verdens sleipeste fotballledere, med verdensrekord i tjuvtriks. (Godt VAR ikke var oppfunnet på den tiden)

 

Italienerens første kamp etter returen blir 7. juni hjemme mot Filippinene, etterfulgt av nok en hjemmekamp mot Tadsjikistan fire dager senere

VM-kvalifiseringen for Kina starter i september.