Eddie Howe har vært perfekt for Newcastle. (foto: Newcastle)

I januar ble det meldt fra Paris at PSG var i møter med Bruno Guimaraes sin agent. Ikke for å drikke espresso, men for å forhandle frem personlige betingelser for Premier League-stjerna, som også er på lista hos Manchester City og flere toppklubber. Med tanke på Newcastles utfordringer med å matche forrige sesong med Champions League-billett og press på spillersalg for å tilpasse seg Financial Fair Play-reglene, har Guimaraes-exit sett på som nesten uunngåelig. Nå har det snudd, men vi aner at det påvirkes av hvem som leder Newcastle neste sesong.

I slutten av mars uttalte Guimaraes seg om fremtiden sin. -Det har alltid vært drømmen min å spille her. Jeg har alltid fulgt Premier League og det har alltid vært drømmen min å spille her. Alt har vært bra siden jeg flyttet til Newcastle. Både profesjonelt og privat. Jeg er veldig glad for å spille blant de beste i den beste ligaen i verden, begynte Guimaraes ifølge Sky Sports.

LES: Roy Keane har et sterkt behov for å gi Manchester United-spiller «en skikkelig tupp i ræva»

Så kommer det, tre måneder før overgangsvinduet åpner:

– Jeg planlegger å være her lenge. Jeg har også andre mål, men det er lenger ned i veien, uttalte Newcastle-stjerna fra en 8. plass på Premier League-tabellen.

Dette er en spiller som stortrives hos Newcastle, helt klart.

Nå følger Eddie Howe opp med å spre optimisme til Newcastle-supporterne, uten at han kan gi noen garantier.

-Spillere som ham er sjeldne. Min intensjon er å beholde ham så lenge som mulig, men jeg kan ikke gi noen garantier. Ingen vet hva fremtiden bringer, men jobben min er å få spillerne til å føle seg hjemme, gjøre dem glade og utvikle dem. Jeg håper det er nok til å holde Guimaraes her i lang tid.

ENGELSKE KLUBBER: Premier League har ikke på makan på 20 år!

Det var Eddie Howe som guidet Guimaraes til stjernestatus i Premier League, det er helt tydelig at Howe også lykkes med å få 26-åringen til å føle seg hjemme og fornøyd. Vi blir ikke overrasket om brasilianeren uansett blir værende hvis Eddie Howe beholder jobben.

Et aldri så lite råd til Newcastle-ledelsen, som tenker hardt på managerbytte.

Alt du trenger å vite: Fulham – Newcastle