Leder for ungdomsgjengen. (foto: arsenal, twitter)

Det har skjedd et skifte før denne sesongen. Mikel Arteta har fått knadd troppen sin mer etter sine ønsker, noe som har sendt flere spillere på utleie. Resultatet viser seg på Premier League-tabellen. Selv om London-klubben gikk på et tungt 1-2 nederlag (selv med Ødegaards kanon av en scoring), styres det fortsatt i retning Champions League-kvalikplass på Arsenal. Flere spillere på utleie skjønner at de ikke er del av maskineriet til Arteta.

Både Matteo Guendouzi og Lucas Torreira har skapt entusiasme på utleie hos respektive Marseille i Ligue 1 og Serie A-klubben Fiorentina. Her går det mot permanent overgang for begge, der Arsenal får inn rundt 250 millioner til klubbkassa.

Fiorentina – Venezia, lørdag 16. april

I tilfellet William Saliba på utleie er utfallet fortsatt usikkert. Ute av Arsenal-troppen for 2020-21 sesongen vanket det U23-kamper på den sterke midtstopperen. Ikke akkurat det han var forespeilet, og Mikel Arteta beklaget situasjonen. Så fulgte utleieopphold hos Saint-Etienne, Nice og denne sesongen Marseille.

Til sommeren er utleieoppholdet over, der Marseille vil ha mer. Saliba stortrives i Marseille, men innrømmer at han er statist i forhandlingene.

-Jeg har aldri lagt skjul på at det er godt å være her. Jeg vet ikke hva fremtiden min bringer, det er fortsatt to måneder igjen. Jeg tror at diskusjonene mellom Arsenal og Marseille finner sted i slutten av mai, begynnelsen av juni. Å bli er er definitivt ingen dårlig idé…, men det avhenger ikke av meg, sier Saliba ifølge RMC Sport.

For Saliba kan det åpne seg en mulighet på Emirates etter sommeren. Ifølge Football-London har midtstopper Gabriel Magalhaes vist svakheter som bekymrer Arteta.

PSG – Marseille, søndag 17. april

For Pablo Maris frister ikke den usikre situasjonen på Emirates. Midtstopperen hadde en runde hos Manchester City fra 2016-19 på konstant utleie uten debut i den lyseblå drakta, hos Arsenal har det blitt 22 kamper fra 2020, men ble i januar sendt på utleie til Udinese. Her har det lysnet for den spanske midtstopperen med 8 kamper i den italienske drakta.

Udinese – Empoli, lørdag 16. april

-Jeg vil gjerne bli i Serie A neste sesong også. Jeg har kontrakt med Arsenal frem til sommeren 2024, men jeg er virkelig fornøyd her i Udinese, sier Maris ifølge La Gazzetta dello Sport.

Ifølge Sky Sports ligger det ingen kjøpsopsjon i leieavtalen med Arsenal, dermed er det opp til de to klubbene å bli enige om nytt leieopphold eller fast overgang.

Pablo Maris. (foto: arsenal, twitter)

Vi får håpe på at det blir en permanent overgang på Maris, for på Emirates venter smått med muligheter fremover for spanjolen. Arteta fyller opp troppen med spillere som kan kjempe Arsenal til toppen av Premier League de kommende sesongene.

Southampton – Arsenal, lørdag 16. april