(foto: united, twitter)

Dayot Upamecano har gått gradene hos Red Bull-familien og har den siste sesongen vært den desidert mest ettertraktede midtstopperen på markedet. Liverpool hadde sårt trengt 22-åringens tjenester, Manchester United det tilsvarende. Bayern kunne på søndag bekrefte at de vant kampen om den gyldne signatur til franskmannen. Da er det spesielt surt for gjengen på Old Trafford å vite at de hadde alle muligheter til å sende Upamecano innpå i United-drakt.

Det er Upamecanos rådgiver, Martinez, som deler historien med franske L´Equipe om da han i 2015 fikk fikk 16-åringen til å velge RB Salzburg.

Les: Chelsea har fått los på Manchester United

-Det var likevel ingen lett avgjørelse. Manchester United var også på, og Upamecano kunne ha endt i England hvis det ikke var for noen uenigheter om logistikken, begynner Upamecanos rådgiver til L´Equipe.

What!?

-En representant møtte oss, men prosjektet som hun hadde presentert for oss og hva som faktisk kom til å skje (hadde endret seg). En leilighet ble lovet, men det endret seg til en host family med bare seks flyreiser for foreldrene hans. Når du drar opp røttene til en så ung spiller, er ikke det nok. Jeg ønsket at Dayot skulle ha en stabil emosjonell balanse utenfor banen, sier rådgiver Martinez til L´Equipe.

Arsenal, Marseille og Rennes var også på, men Salzburg viste at de kunne tilby helhetspakken der 16-åringen ville bli tatt godt vare på på og utenfor banen.

-Vi var sikre på avgjørelsen vår. Vi så etter et prosjekt med et solid fundament. Hvor mange talenter går ikke til store klubber og ikke spiller? Det er viktig å starte godt i en ny klubb, sier Martinez.

En egen leilighet og noen ekstra flyreiser til familien kunne ha sikret United Upamecano i tospann med Harry Maguire i troppen til Solskjær. Litt grinete er det vel lov å være, i etterpåklokskapens lys.

Surt.

Les: Rio Ferdinand tror ikke på Solskjær når det gjelder Jesse Lingard