Nike har benyttet avansert teknologi for å utvikle en ball eksklusivt for Premier League, vi får håpe at navnet «The Merlin» peker på at den er fantastisk god, ikke at den på magisk vis kan skifte retning og være vinglete. 

Ballen er utviklet som en det av det nye partnerskapet mellom Premier League og Nike.

Les: Ute i kulden hos Sarri, nå hentes Gary Cahill av sin gamle sjef

Nike sier at ballens teknologi kan føre til enda flere mål, etter at det i fjor ble satt rekord med 1.072 mål i fjorårets sesong. Den har fire » paneler» for å gi større «sweet spots» for potensielle målscorere.

Det inneholder også «Aerowtrack grooves», som Nike lover vil sikre en «mer konsistent flyvebane». Kontrollteknologi forbedrer også trekkraften selv under ugunstige værforhold.

Med sine lyse farger skal den gi «økt visuell klarhet», noe som betyr at spillere og fans kan holde øye med ballen bedre.

Les på Popidol: Fem ting du ikke vet om Diego Maradona, filmskaper avslører alt!

Kieran Ronan, leder av globalt utstyr på Nike, sa at selskapet ønsket å designe en ball som «spesielt illustrert egenskapene til Premier League fotball».

«Vi ønsket en ball som er hyperteknisk og presis i naturen, men også inspirert av den engelske livskampen og pustet Premier League fotball,»

«Premier League er ofte beskrevet som den mest dynamiske ligaen i verden, og vi ønsket å lage en ball som gjenspeiler dette.»

Vil du ha en slik ball selv? Den vil være tilgjengelig på Nike’s nettside fra 4. juli.