Alexis Sanchez

Chile fikk en knallstart mot gjestenasjon Japan i Copa America med en overbevisende 4 – 0 seier i natt. Manchester United fiasko Alexis Sanchez fortalte nylig han var igjennom den verste perioden i sitt liv. – For første gang ble på fem måneder ble det ble det mål, da han satte det tredje og fikk assist på det fjerde.

Den frustrerende sesongen ble ikke bedre da Alexis Sanchez i mars pådro seg en kneskade.

Les: Verdens dyreste til salgs

Copa-mesterene fra 2015 og 2016 tok ledelsen sent i første omgang med en hard heading fra midtbanespiller Erick Pulgar.

Tigres de la UANL angriperen Eduardo Vargas fortsatte deretter sin bemerkelsesverdige konsistens med flagget på brystet ved å score i en fjerde påfølgende stor-turnering og fordoble Chiles ledelse i det 54. minutt på en retur.

Sanchez gjorde det 3-0 med en stup heading fra nært hold i det 82. minutt og bare et minutt senere la han en perfekt pasning til Vargas som med en flott chip passerte Marcelo Salas på Chiles toppscorerliste i Copa America (12) bare Sanchez har flere mål.

Les: To skjebnekamper i neste serierunde

Sanchez sa at han nylig hadde kommet gjennom en av de verste periodene av sin karriere.

«I seks uker følte jeg meg verre enn jeg noensinne har følt før,» fortalte han journalister. ‘Jeg kjempet i første omgang mens jeg følte meg stiv og spent, men i andre omgang var jeg mer avslappet og spilte med mer frihet og intensitet.’

Seieren satte Chile i topp C-gruppe sammen med Uruguay, som banket Ecuador 4-0 på søndag.

Japan, som en av to gjester i Copa America sammen med Qatar, stilte med et stort sett ungt og uerfarent lag, noe som tyder på at de bruker turneringen som testmulighet for spillere før neste års OL i Tokyo.

Les: Budene på Mohammed Salah vokser, nærmer seg to milliarder