Bråkmaker Nicki Bille Nielsen, men fikk en mild dom, mye på grunn av at han selv har pådratt seg skader som han må leve med resten av livet og at han erklærte seg delvis skyldig.

Den tidligere Rosenborg, BK Frem, Reggina, Martina, Lucchese, Nordsjælland, Villareal B, Villareal, Elche, Rayo Vallecano og Lech Poznań -spissen Nicki Bille er dømt til fire måneders ubetinget fengsel for trusler, vold og besittelse av kokain, melder EkstraBladet.

Dommen i Københavns Byret ble forkynt nå i ettermiddag. Nicki Bille må også betale erstatning samt saksomkostninger. Billes advokat sier at deler av dommen vil bli anket.

Les: Betaler millioner for Alexander Sørloth

Nielsen var totalt siket for fem forhold og ble kjent skyldig i fire av dem.

Tre av forholdene skjedde i oktober i fjor og Nielsen skal blant annet ha truet med en luftpistol. Dansken skal også ha båret denne luftpistolen på uforsvarlig vis.

I tillegg var 31-åringen i besittelse av 0,26 gram kokain.

Et fjerde forhold i saken omhandlet vold mot en dørvakt 22. desember i fjor. Det femte forholdet han var tiltalt for var tusler mot en sykepleier i januar i år.

Dommen mot 31-åringen falt i Københavns Byret fredag ettermiddag.

Aktor hadde lagt ned en påstand om fem måneders fengsel, skriver dansk TV 2, mens Nielsens forsvarer argumenterte for en straff på 30 dagers betinget fengsel.

Under rettssaken kom det fram at fotballspilleren, som har tre landskamper for Danmark og flere domfellelser bak seg, i en periode skal ha slitt med et alkohol- og stoffmisbruk. Dette kan ha hatt påvirkning på oppførselen hans.

Les på F7: “Den laveste andelen radiolyttere og den laveste lyttertiden vi har målt”

Siden starten av 2019 skal 31-åringen verken ha drukket eller brukt narkotika, skriver dansk TV 2. Han skal i tillegg ha brutt kontakten med flere personer i sin tidligere omgangskrets, som skal ha hatt en dårlig innflytelse på dansken.