Bakgårdsfotball var plutselig ikke så artig for Neymar.

Saudi Pro League skapte mye oppsikt i sommer da de hentet den ene stjernen etter den andre og tilbød lønninger som var både to og tre ganger så høye som deres siste arbeidsgiver, men det har ikke vært rosenrødt for alle som dro til Midtøsten.

De fire store klubbene mesterne Al-Ittihad, Al-Hilal, Al-Ahli og Al-Nassr som alle er eid av kongefamilien har stått for de største kjøpene.

Les på Engelske Klubber: Sheikh Jassim har to Premier League-klubber i kikkerten

Flere og flere spillere har begynt å skjønne det ikke lenger er et godt karrieretrekk å dra til Saudi-Arabia, dessuten er det fantastisk kjedelig å spille ørkenfotball foran nesten tomme tribuner.

Neymar (Al-Hilal)
Neymar ser for seg å avslutte karrieren i Midtøsten. 31-åringen har allerede offentlig uttrykt sitt ønske om å returnere til gutteklubben Santos, samtidig som han har nevnt at han er opptatt av å spille i Major League Soccer. Sistnevnte ser ut til å være den mest fornuftige neste destinasjonen for ham, og selv om han ville være latterlig dyr, har Lionel Messi til Inter Miami-avtalen vist at den amerikanske ligaen er klar til å gjøre alt for å få et stort navn.

Imidlertid kan skaden han pådro seg mens han var på internasjonal tjeneste med Brasil, umuliggjøre en overgang. Den verste frykten er at han pådro seg leddbåndskader som ville bety at den skadeutsatte stjernen kan bli satt til enda en lengre periode på sidelinjen.

David Ospina (Al-Nassr)
Fra en skadet stjerne til en annen, David Ospina har ikke vært med for Cristiano Ronaldos Al-Nassr siden januar 2023. Et albuebrudd som opprinnelig skulle holde ham ute i bare seks uker, ble et mareritt for den tidligere Arsenal-mannen og en returdato er fortsatt ikke kjent.

På grunn av denne skaden ble ikke 35-åringen registrert for inneværende sesong, og Al-Nassr var på jakt etter en ny keeper i sommer, tidligere Manchester United keeper David de Gea havnet på deres lister. Ospina er uten kontrakt til sommeren og ville ikke kunne spille før i januar, selv om han snart skulle komme tilbake til formen.

LES: Planen lagt for historisk gjenforening med bestekompis Messi

Det kan være den ideelle tiden for ham å gå videre.

Jota (Al-Ittihad)
Jota har vært hovedpersonen i en av de merkeligste sagaene i Pro League denne sesongen. Signert for hele €30 millioner av Al-Ittihad, var det rapporter om at angriperen hadde falt i unåde bare uker etter ankomst.

Al-Ittihad ble til og med sagt å vurdere å avslutte kontrakten på et tidspunkt, og likevel fortsetter portugiseren å spille på Nuno Espirito Santos lag. Jota øsker over alt å forlate Saudi-Arabia i januar.

Seko Fofana (Al-Nassr)
Ligue 1-laget Lens endte som sjokktoer til PSG forrige sesong, Seko Fofana ble kurtisert av noen store lag i Europa i sommer. Men 28-åringen bestemte seg for å dra til Saudi-Arabia for 25 millioner euro, men Al-Nassr-tilhengere har knapt sett ivorianeren i aksjon.

Til dags dato har Fofana bare startet tre ganger for Riyadh-klubben, den første Pro League-starten kom i et 2-0-tap for denne sesongens overraskelsespakke Al-Taawoun, hvoretter 28-åringen ikke en gang kom til Al-Nassr. troppen for de følgende fem kampene – og ikke på grunn av skade, så vidt vi kan se.

Nylig har han vendt tilbake til laget, men nesten utelukkende som innbytter, og spilte til sammen 45 minutter i sine tre siste ligaopptredener. Han startet mot de mangeårige tadsjikiske mesterne Istiqlol i AFC Champions League nylig, men det er tydelig at overgangen hans til Saudi-Arabia var en feil.

Merih Demiral (Al-Ahli)

Merih Demirals historie er nesten en karbonkopi av Fofanas. En ettertraktet stjerne i sommer, 25-åringen avviste en overgang til en stor europeisk klubb og forlot i stedet Atalanta for å slutte seg til Al-Ahli.

Etter en lovende start gikk det raskt sørover da forsvarsspilleren stilte med et pinlig 5-1-tap for Al-Fateh, der han også fikk rødt kort. Demiral ble brakt tilbake på siden etter suspensjonen og sendte igjen en båtlast med mål da Matthias Jaissles side tapte 4-3 mot Al-Nassr.

Siden det nederlaget har ikke Demiral vist seg igjen til tross for at han var i form. Som 25-åring har den tyrkiske landslagsspilleren allerede spilt for syv klubber, så han er ikke redd for å gå raskt videre når ting ikke går som han vil. Det kan skje igjen i januar.