Neymar. (foto: psg, twitter)

Før nyttår gikk vi ut og gledet oss over at Neymar denne sesongen endelig var tilbake med spilleglede, lekenhet, skadefri og effektiv foran motstandernes mål med 13 scoringer og 15 assists. Borte var i tillegg de tullete utenomsportslige aktivitetene som suger energi av spillere, trener og klubb. Så startet 2023.

Halvveis inn i februar står Neymar med 1 scoring i Ligue 1, 1 scoring i den franske cupen (før PSG ble sendt ut av Marseille med 2-1 tap), all night’er bursdagsfeiring to dager før en kamp og utskjelling av medspillere og krangling med trener Galtier etter tapet mot Monaco.

LES: Byr langt under det Glazer-familien ønsker seg

Forventningene til brasilianeren i første 8.-delsfinale mot Bayern München i Champions League var derfor ikke altfor høye. Vi ble dessverre ikke skuffet.

PSG tapte, og det var først da så Mbappé kom inn fra benken, så vidt rehabilitert etter skade, at PSG-angrepet ble en reell trussel mot et solid Bayern.

En episode i det 20. minutt beskriver Neymars bidrag. Vingen forsvant nedover på venstre flanke, men ble enkelt fratatt ballen av Pavard med rå fransk muskelstyrke. Neymar går i bakken og vrir seg i smerte mens Bayern utnytter muligheten og kontrer. To minutter senere er Neymar fortsatt på gressmatta. Det ble ikke noe ut av Bayern-angrepet, Neymar kom seg til slutt opp på beina, bidro resten av kampen med noen få lekre detaljer, men hadde overhode ingen påvirkning på kampen.

Det er som vanlig exit-rykter rundt Neymar når det nærmer seg sommerens overgangsvindu, men denne gangen virker det innlysende at brasilianeren er ferdig på Parc des Princes. Én av de tre kongene (Messi, Mbappé og Neymar) må gå, på onsdag viste Neymar igjen at han ikke er spilleren som kan avgjøre når det spisser seg til i Champions League.

Helt greit å ha en dårlig periode på jobb, men ikke når du er hentet inn for de største kampene og betales rundt 10 millioner i ukelønn (salarysport). Vi tror Neymar denne gangen er ferdig hos PSG.