Sånn passelig fornøyd, men har forklaringer på hvorfor det ikke gikk helt inn.

Det er utrolig hvor raskt stormen la seg etter at Newcastle fikk sine saudi-arabiske eiere. Med valget av rotengelske Eddie Howe sørget PR-avdelingen for at Newcastle fortsatt er gode, gamle Newcastle. Ved vinterens overgangsvindu skal vi få se det første tegnet på at den nord-engelske byen aldri mer vil bli den samme.

Fra 1. januar åpner eierne kranene for å tiltrekke seg det som de neste årene skal bli en tropp med verdensklassespillere. Ifølge Sport Witness akter Newcastle i første omgang å kjøpe seg ut av trøblet på nederste del av Premier League-tabellen, med en Borussia Dortmund-spiller høyt på lista.

Les: Bob Bradley er nummeret unna statue foran stadionen

Aksel Witsel har siden 2018 samlet 122 kamper i gulsort, men ifølge Sky Sports Tyskland nærmer det seg raskt en exit på 32-åringen.

Med Mahmoud Dahoud og Emre Can som «krever» den dyptliggende sentrale posisjonen på midtbanen, har Witsel måtte innfinne seg med at spilletid ikke lenger kommer som ønsket. Ifølge Sky Sports Tyskland ser den belgiske landslagsspilleren seg fortsatt som en av de beste i Europa i denne posisjonen, og presser på for en exit fra Dortmund.

Witsel. (foto: dortmund, twitter)

Sky Sports Tyskland hevder Juventus er i samtaler med Dortmund med mål om å signere Witsel allerede i januar, selv om belgierens kontrakt løper ut til sommeren. Ifølge Sport Witness har Newcastle kommet inn fra venstre og har sørget for å sette sammen et økonomisk tilbud Juventus ikke kan matche.

Juventus skal ifølge Sport Witness ha skjøvet tilbud på 7 millioner euro i årslønn over bordet, Newcastle har økt det til 10 millioner euro i året.

Rundt tretti millioner kroner ekstra for å takke nei til en av verdens største klubber og skoshopping i Torino? Det skal ikke være tilfeldig at Newcastle går mot Witsel. Belgieren runder snart 33 og ser pensjonsalderen der fremme, og har tidligere vist at han har fulgt pengene da han valgte kinesisk fotball i 2017.

Velger Witsel Newcastle foran Juventus, må Max Allegri innse at fotballverdenen er i endring.

Les: Den perfekte muligheten for Xavi ligger og venter hos Chelsea