Fra sesongen Smith Rowe seilte inn til 10 målfeiringer i Premier League. (foto: arsenal, x)

Som Bukayo Saka, Eddie Nketiah og Reiss Nelson, ble Emile Smith Rowe uteksaminert fra Gunners’ Hale End-akademiet. Han skape et navn for seg selv under Mikel Arteta som kom til Emirates rett før jul 2019.

I går vant Arsenal hele 0 – 5 over Burnley på Turf Moor og som vanlig startet Emile Smith Rowe på benken. Selv om det ser ut til å være lite plass i Arsenal er Rowe en ettertraktet spisser. Newcastle og Aston Villa som begge svært opptatt av å hente den angripende midtbanespilleren skal nå lede racet.

Vil bli i Premier League og aller helst bli i Arsenal.

Les: Erling Braut Haaland er den mest verdifulle spilleren i Premier League

23-åringens introduksjon til vanlig førstelagsaksjon i andre halvdel av sesongen 2020-21 ble kreditert for å snu Arsenals sesong, og gjennombruddsåret hans kom i neste sesong. Smith Rowe blomstret opp, og scoret 10 mål og satte opp ytterligere to i Premier League-sesongen 2021-22, da klubben i Nord-London akkurat gikk glipp av kvalifiseringen til Champions League.

Men på grunn av skader, Gabriel Martinellis form og ytterligere konkurranse i form av Leandro Trossard, har Smith Rowe nå blitt degradert til en som stort sett starter på benken. Det har bare blitt 15 kamper denne sesongen.

Den engelske landslagsspilleren har bare startet to ganger i Premier League-sesongen 2023-24, og han tjente bare seks minutter fra benken mot Burnley på lørdag etter en ankelskade.

I tillegg til å falle ned på prioriteringslisten på venstresiden, er Smith Rowe bak Kai Havertz, Declan Rice, Martin Ødegaard og Jorginho i næringskjeden på midtbanen.

23-åringen er fortsatt en favoritt blant Gooners, men med kontrakten hans som går ut sommeren 2026, har det blitt rapportert at Arsenal vil vurdere å selge ham i det kommende overgangsvinduet.

Ifølge Football Insider er Newcastle og Aston Villa best posisjonert. Aston Villa har allerede forsøkt og mislyktes i å «knabbe» Smith Rowe fra Arsenal, de la inn ett bud på 25 millioner pund og ett bud på 30 millioner pund på engelskmannen i 2021, men Gunners avviste tilbudene og skrev i stedet en ny langtidskontrakt.

Nåværende Lions-sjef Unai Emery ga Smith Rowe sin Arsenal-debut tilbake i 2018-19 sesongen, og brakte midtbanespilleren fra benken i en 4-2 Europa League-triumf over Vorskla Poltava for en av hans seks kamper den sesongen.

23-åringen har nå representert Arsenals førstelag ved 111 anledninger, registrert 18 mål og 12 assists i prosessen, i tillegg til å vinne Community Shield to ganger.

Les: Kylian Mbappe gjør ting mye enklere for Manchester City

Smith Rowe kan være en av få Gunners lynchpins som søker etter en ny destinasjon denne sommeren, ettersom Jorginho og Mohamed Elneny begge er på utgående kontrakter, selv om førstnevntes avtale inkluderer en 12-måneders forlengelsesopsjon.