NRK sin vintersports-pakke reduseres kraftig fra sesongstart 2021. Ut døra forsvinner over 40 % til NENT-Group/Viasat som har kjøpt de nordiske rettighetene til verdenscupen i langrenn, hopp, kombinert, alpint og ski-VM i 2023 og 2025.

NENT-Group/Viasat har inngått en femårsavtale med rettighetshaver.

Verdenscuprenn i Norge, Sveits og Østerrike det eneste igjen på menyen for NRK etter 2021.

«Vi selvfølgelig skuffet. Disse rettighetene er viktige for oss, og vi strakk oss svært langt økonomisk for å sikre oss disse», sier redaktør for NRK Sport, Egil Sundvor i en pressemelding.

Det er en langt mer fornøyd president i Nent Group, Anders Jensen som også har sendt ut en pressemelding:

«Denne avtalen er virkelig en milepæl for oss. I NENT Group-sammenheng måler den seg med kjøpet av rettighetene til ishockey-VM i 1989 og OL i 2011. Vinteridretten har en særegen posisjon i Norden, og i Norge spesielt, og vinteridretten har skapt noen av de største idrettsstjernene i historien»

Les: Nicklas Dahlberg reddet 49 skudd

FIS-pakken som nå er solgt inneholder cirka 200 renn fordelt på VM og verdenscup, og står for om lag 40 prosent av det totale vintertilbudet NRK har i løpet av en vintersesong. Rettighetene gjelder ikke verdenscuprenn i Norge, Østerrike og Sveits. Avtalen gjelder heller ikke skiskyting og skøyter, skriver NRK i pressemeldingen.

NRKs Sundvor ser realismen i endringene som kommer.

«Vi vil understreke at det fremdeles blir vintersport på NRK i årene fremover. I de neste to sesongene er porteføljen tilnærmet uendret. Vi har fortsatt store, samlende eventer i porteføljen», sier Sundvor.

I likhet med NRK mister også svenske SVT og finske YLE de samme rettighetene fra samme tidspunkt.