Skal hente fra nestøverste hylle. (foto: bayern, twitter)

PSG og Manchester City har sugerøret dypt inn i hvert sitt oljefond. Det kryr også av amerikanske, russiske og asiatiske rikinger som har bestemt seg for å eie fotballklubber. Så når klubbene som ikke har sine filthy rich eiere skal inn og konkurrere om titler, blir det feige lag – på papiret.

Dette skal Julian Nagelsmann gjøre noe med.

Les: Liverpool vil gi Mohamed Salah en kontrakt som det lukter svidd av

Det er ingen grunn til å synes synd på Bayern München, men Bundesliga-giganten stiller i en lavere finansiell divisjon enn PSG, City og Chelsea.

I 2019/20 sesongen viste Hansi Flick hva man kan få til med en klubb som har mye, men ikke like mye som oljefondklubbene. Nå er det Julian Nagelsmann som skal bære lommelykta for å lyse seg frem til en «ny vei» mot toppen.

President Hoeness er overbevist om at 34-åringen er den rette for oppgaven.

-Han (Nagelsmann) er den helt riktige treneren på det nåværende tidspunktet. Vi skal bygge noe, vi skal bruke et alternativt konsept til de hundrevis av millioner som sjeik-klubber og oligarker kan bruke, begynner Bayern-president Uli Hoeness til RTL.

Les på Tysk fotball: Schalke 04 hentet inn Manchester Citys Ko Itakura

Nagelsmann vil nødig slippe gamlingen Big Lew. (foto: bayern, twitter)

-Vi skal finne en ny vei og trenger en mann som ham, som har et mål, har fortsatt ikke vunnet for mye, som skaper optimisme og fremfor alt kan jobbe med unge mennesker, avslutter Hoeness.

En ny vei, et alternativt konsept.

Nagelsmann har dermed entret Bayern-skuta på søken etter veien til nye kontinenter. Vi kjenner at vi skal holde et ekstra godt øye med det som skjer i München fremover. Fotballverden trenger definitivt et alternativt konsept.

Les: Arsenal sitt keeperproblem er herved løst