Nå er Karl Landsten klar for Nacional Montevideo.

«Uruguay er et veldig bra fotballand»

I fjor ble Karl Landsten notert for fem mål på 17 kamper med BK Häckens P19-lag. Det er nå klart at den 19 år gamle forwarden forlater Hisingen og Sverige – for et flytte til den andre siden av jordkloden. – Uruguay.

Les: Ancelotti bekrefter: Bale forlater Real Madrid

Tirsdag ble Landsten presentert av storklubben Nacional Montevideo.

– Jeg er veldig rask og sterk, dette er mine beste egenskaper. Jeg har også et hardt skudd. Jeg kan spille både som høyre- og venstrehendt rytter samt spiss, sier han i en presentasjonsvideo.

Karl Landsten forklarer hvordan flyttingen til Nacional Montevideo skjedde.

«Det er en morsom historie egentlig. Min beste venn og representant er uruguayansk. Vi fikk god kontakt, han hjalp meg med å trene og ga meg råd. Vi begynte å snakke og han sa: «Jeg har noe i Uruguay, vil du komme og teste?». Ja svarte: «selvfølgelig», sier 19-åringen og fortsetter:

«Når du hører Uruguay, tenker du på (Luis) Suarez, (Edinson) Cavani. Det er et veldig bra fotballand. Så selvfølgelig vil jeg jage drømmen min». (Og vi litt eldre tenker også på Diego Forlán og Maxi Pereira)

Nacional Montevideo ble nummer to i den uruguayanske ligaen i fjor.

Les på Popidol: Sondre Lerche åpner Øya-lørdagen og slipper dobbeltalbum