Erik Botheim på "White Party" uten Rolex

I fjor banket Erik Botheim inn mål for Bodø/Glimt og var med å bringe seriegullet hjem til Bodø for andre år på rad. Verden fikk opp øyene for spissen og det endte med en overgang til russiske Krasnodar for omtrent 80 millioner kroner.

Den russiske invasjonen av Ukraina gjorde det umulig å fortsette Krasnodar og etter å ha blitt endelig fristilt fra avtalen for en måned siden regnet mange med en retur til Bodø/Glimt var aktuelt.

I følge TV 2 er Erik Botheim på vei til Salernitana som allerede «har» Stefan Strandberg og Emil Bohinen. Stefan Strandberg som kom fra Ural foran sist sesong har måttet finne seg i å spille B kamper for Salernitana siste del av sesongen. Selv om den norske backen er pr definisjon fire dager klubbløs forhandles det fortsatt om en forlengelse. Planen var å velte til etter sesongen for å se om de fortsatt var en Serie A klubb neste sesong, klubben reddet plassen med et nødskrik og har på høygir startet samtaler med store deler av den usikrede stallen.

Les: The Athletic: Christian Eriksen har akseptert tilbudet!

Fristet av Serie A og juridisk trøbbel med Krasnodar var hovedårsak til at det ikke ble et midlertidig opphold i en norsk klubb. Fortsatt skal Krasnodar er ikke fornøyd med at Botheim avsluttet kontrakten og nå jobbes det med det juridiske sammen med UEFA.

22 år gamle Botheim har vært klubbløs siden han i mai valgte å avslutte kontrakten med den russiske klubben Krasnodar grunnet krigen i Ukrania.
Også tyrkiske Galatasaray er med i kampen om spissens signatur, men per dags dato er Salernitana i førersetet. Den usikre juridiske situasjonen til Botheim gjør imidlertid at ting kan snu på tampen.

Interessen har allerede blitt omtalt i italienske og tyrkiske medier.

LES: Leeds har solgt Kalvin Phillips