Vet at ikonstatusen hos Barca ikke beskytter mot flere sportslige og økonomiske nedturer. (foto: barcelona, twitter)

Etter søndagens El Clasico gikk Carlo Ancelotti ut og unnskyldte seg overfor Real-supporterne. Det er tvilsomt at det hjalp. Fire baklengs og ingen scoringer for laget som sendte PSG ut av Champions League, er sesongens største skrell for Real Madrid. For Xavi kan El Clasico bli det endelige vendepunktet for Barcelona.

Fotballverden følger med når de to erkerivalene braker sammen i El Clasico. Noen av verdens største fotballikoner har møtt hverandre i kampen mellom de to største klubbene og byene i Spania – og den indirekte kampen mellom spansk kongemakt og katalansk uavhengighet.

Siden 1929 har Real Madrid stukket av med 76 seire, Barcelona 73. På søndag var det liten tvil hvem som kontrollerte San Bernabeu. For Barcelona-ikonet Xavi var El Clasico den store testen på hva han har oppnådd som manager på Camp Nou. Han viste med 2-3 tap i den spanske supercupen mot Real Madrid i januar at noe var på gang, men fortsatt ikke nok.

På søndag hadde Xavi også med seg tidligere Manchester City-spiller Ferran Torres og Premier Leagues «utstøtte» Pierre-Emerick Aubameyang. Barcelona har truffet perfekt på planken ut av vinterens overgangsmarked, de to angrepsspillerne var sterkt delaktig i å sende Carlo Ancelotti inn til en pressekonferanse vi ikke unner italieneren.

0-4 til Barcelona med to scoringer av Aubameyang og hver sin fra Araujo og Torres. For Real Madrid en skikkelig skrell, for Barcelona-supporterne et sterkt glimt av håp.

Selv om Real Madrid har posisjonert seg til å gå hele veien i Champions League, har Xavi ledet Barcelona til en tilsvarende posisjon i Europaligaen.

Og La Liga?

Etter El Clasico-overkjøringen av Real, utelukker Xavi ikke lenger at de kan kan ta det som virket helt uoppnåelig hele denne sesongen: La Liga-titlen.

Jeg vet ikke om vi kan vinne tittelen, men vi må ikke utelukke noe som helst… Vi var mye bedre enn Real Madrid, og det var nesten som vi spilte på hjemmebane, sa Xavi ifølge BBC.

Gir fotballhåp til Barca-supporterne. (foto: barcelona, twitter)

5 La liga-seire på rad for Barca, én færre kamper spilt enn Real, 12 poeng bak kongeklubben, 9 runder gjenstående. Da er det fortsatt en teoretisk mulighet hvis Real snubler som på søndag.

For Barcelona og Real Madrid blir hver eneste kamp fremover som en liten finale:

Celta – Real Madrid, 2. april

Barcelona – Sevilla, 3. april

Chelsea – Real Madrid, 6. april (Champions League)

Eintracht Frankfurt – Barcelona, 7. april (Europaligaen)

Levante – Barcelona, 10. april

Real Madrid – Getafe, 10. april

Real Madrid – Chelsea, 12. april (Champions League)

Barcelona – Eintracht Frankfurt, 14. april (Europaligaen)

Barcelona – Cadiz, 17. april

Sevilla – Real Madrid, 17. april

(foto: barca, twitter)

Fighten de neste månedene mellom erkerivalene er noe vi ikke akter å gå glipp av.