Viktig valg. (foto: villa, twitter)

Philippe Coutinho har skapt alt annet enn engasjement hos Premier League-entusiastene det siste året brasilianeren var linket tilbake til balløya. Siden exiten fra Liverpool i 2018, har karrieren til ballmagikeren tatt en skikkelig u-sving. Da det ble Steven Gerrard som til slutt hentet inn Coutinho, trengte de to under en uke sammen for å vise at Coutinho er som skapt for Premier League.

29-åringen var involvert i begge scoringene som sendte Manchester United ut av Villa Park med en sur poengdeling Med en kjapp analyse av arbeidsforholdende til Coutinho hos Villa i forhold til Barcelona skjønner vi at dette er starten på noe så mye mer fra brasilianeren (les: Gjør grepene som sender Coutinho tilbake til topps i Premier League).

Les: The Guardian: Nå blir det Premier League-debut på Diego Carlos

Steven Gerrard har brukt sin ekstreme fotballkløkt til å utnytte spillerressursene til Aston Villa på en helt annen måte enn Dean Smith denne sesongen, nå skal forsterkningene inn som skal gi Villa for alvor mulighetene til å spille Gerrard-fotball. Først Coutinho, så Lucas Digne (pluss en svensk keeper: Robin Olsen klar for Aston Villa).

Med et 4-3-2-1 hos Gerrard, får Coutinho formasjonen til å stråle på banen. Borte er ansvaret med å droppe tilbake til forsvaret, her kan Coutinho lurke bak spissen sin og vente på muligheten. Ifølge den oppegående spanske journalisten Gerard Romero er det en annen tidligere Liverpool-spiller som er overivrig etter gjenforening på topp hos Gerrard.

Den notoriske måltjuven Luis Suarez forlot Anfield i 2014 med 82 scoringer på 133 kamper. I en alder av 34 har uruguayaneren vist at han er alt annet enn ferdig, og jobber ifølge Romero for en Villa-overgang i sommer når kontrakten med Atletico løper ut.

Bøtter inn med scoringer for Atletico. (foto: atletico, twitter)

Suarez skal ha takket nei til tre brasilianske klubber og et tilbud fra Saudi Arabia (takk og lov), Steven Gerrard er tydeligvis det store trekkplasteret i Premier League for Villa-managerens tidligere lagkompis (2011-14).

Les: Wolverhampton har signert den neste store portugisiske angrepsspilleren i Premier League

Ikke bare har Steven Gerrard gitt Villa seire og håp, manageren sørger i tillegg for at høyst oppegående internasjonale stjerner (Ashley Young inkludert) ønsker seg destinasjon Villa Park. Kult!