Bidro selvfølgelig til en historisk aften.

I Prinsippet er det ingen som kan ta Liverpool igjen etter de på Boksing Day utklasset Englands nest beste lag Leicester.   Det er et hav mellom nummer to og en i Premier League, slik har det ikke vært på veldig lenge. 

Roberto Firmino ble dobbel målscorer. Med seieren ligger Liverpool nå 13 poeng foran Leicester på toppen av Premier League.

Les: Det tok bare 24 minutter å fyre opp Manchester United

Det tok litt tid for Liverpool å komme igang med målene, slik det faktisk har gjort en del denne sesongen, men så blir de «uovervinnelige». – Det var tydelig at Jürgen Klopp har gikk beskjed om å kjøre på fra begynnelsen. Allerede i det første minutt sparket Trent Alexander-Arnold boksen, og her var Kasper Schmeichel i trøbbel. I det påfølgende angrepet var Liverpool nær mål ved Sadio Mane, men Leicester klarte å ri av stormen.

Les: Zlatan Ibrahimovic sa «ja takk» tidligere i dag

Etter en corner i det 32 minutt står Alexander-Arnold dypt og prikker løpet til Firmino bak forsvaret, Chilwell når ikke opp, og brasilianeren setter pannen til, ned i bakken og forbi Schmeichel.

Leicester var ikke klare til å gi opp, naturlig nok og satte inn det som var og kontrollerte spillet i store perioder, men uten å få hyll på byllen. Gradvis ut i andre omgang viste Liverpool de er kommende seriemestre og tok kontrollen.  De hadde i det 70 minutt «flaks» ved hands på Söyüncü etter en corner. – Ballen går rett i armen på tyrkeren, som står rett ut fra kroppen. Straffen settes sikkert i mål av James Milner.

Nå har Liverpool tent på alle pluggene og spiller fotball på aller høyeste nivå. Bare fem minutter etter straffen slipper Milner ballen ut til Alexander-Arnold. – En perfekt ball sendes videre langs bakken, rett i beina på Firmino, som plasserer ballen elegant opp i hjørnet.

Det stopper ikke med det, Liverpool er på et helt annet nivå, Mané har masse rom å løpe i, han setter fart, slipper den ut til Alexander-Arnold, som denne gangen går for skuddet – pang ned i hjørnet bak Schmeichel.

Leicester – Liverpool 0-4
Premier League
31′ 0-1 Roberto Firmino
71′ 0-2 James Milner
74′ 0-3 Roberto Firmino
78′ 0-4 Trent Alexander-Arnold