(foto: imbula, twitter)

Gianelli Imbula ble hentet til Stoke fra Porto, januar 2016. Da var det stormende jubel og litt hjertet i halsen, etter å signert kontrakt med klubbenhistoriens dyreste spiller.

Debuten kom allerede på begynnelsen av februar, første scoring allerede etter to uker. Sesongen endte med at Imbula fikk mye ros for sin innsats som bidro til at Stoke kunne ta en sterk 9. plass i Premier Leage (bare én plass bak Liverpool!)

Les: Var enige med Real Madrid om Bale-overgang

Så gikk det meste galt. Starten på 2016/17-sesongen var skikkelig svak og den defensive midtbanespilleren mistet all tillit hos manager Mark Hughes. Det endte med puslete 14 kamper for klubbens dyreste spiller, og allerede da jobbet klubben for å cut their losses med å sende Imbula ut på sommerens overgangsmarked.

Les på Popidol: Bekreftet: «Friends» gjenforening

Det ble ingen overgang, men utlån til Toulouse, Rayo Vallecana og nå senest Lecce. Den italienske klubben gadd tydeligvis ikke vente på at resultatene til 27-åringen skulle komme, og meldte på fredag at de hadde opphevet leieavtalen med Imbula og sendt spilleren tilbake til Stoke før tiden.

Stoke var lite lystne på å bli minnet på om klubbhistoriens største bomkjøp, og meldte på hjemmesiden at kontrakten er opphevet, nesten ett og et halvt år før tiden, etter en såkalt gjensidig avtale.

Da lukker Stoke dette kapitlet og tar regninga.

Les: United-supportere må takke Cristiano Ronaldo for gaven