Bergen med sine 265 470 innbyggere har etter dagens kvalikkamp mot Jerv opplevd det som tidligere statsminister Erna Solberg beskrev som en skrekkfilm. – Det stod 4 – 4 etter ekstraomganger og da var det ikke annet å gjøre enn å avgjøre det hele ved opprykk.

Robert Taylors bom på Branns niende forsøk i straffesparkkonkurransen ble avgjørende. Rett etter ble Shuaibu Ibrahim straffehelt og sendte Jerv til øverste nivå i norsk fotball for første gang. Det skjedde passende nok i Grimstad-klubbens 100-årsjubileum.

Les: Hammarby gjør akkurat det samme med spansk trener som Rosenborg gjorde med Milojevic

Brann har rykket ned før, hele siv ganger! Sist gang var i 2014. Nå følger de Stabæk og Mjøndalen ned til OBOS-Ligaen, mens Jerv rykker opp sammen med HamKam og Aalesund.

Opprykksfinalen på Intility Arena i Oslo ble høydramatisk.

Det startet bra for bergensklubben, Brann var best, men hauger med sløste sjanser og hele to straffebom var det 1 – 1 i ordinær tid. – Det hele burde vært avgjort da.

Ekstraomgangene var hemningsløse, hele seks mål og fem av det mot slutten av kampen. Jerv så ut til å ha avgjort opprykket da Diego Campos la på 3-1, men Brann ga ikke opp selv med bare ti mann på banen.

Først reduserte Aune Heggebø, og rett etter gjorde innbytter Vajebah Sakor 3-3 med et langskudd. Galskapen stoppet ikke der. Ibrahim ga ny Jerv-jubel i påfølgende angrep, og da trodde kanskje sørlendingene at jobben var gjort.

Men de rødkledde hadde fortsatt tid til å gjøre 4-4, og det var nettopp det Sivert Heltne Nilsen gjorde. Brann kontret på en Jerv-kontring, og i et kjempekaos foran mål ble ballen pirket over streken

Dramatikken økte noen hakk da Runar Hove panisk rev ned Ibrahim to minutter ut i første ekstraomgang. Brann-forsvareren ble driblet av og grep tak i Jerv-innbytterens trøye. Han ga ikke dommer Svein Oddvar Moen annet valg enn å dømme straffe og dra fram det røde kortet.

Les på F7: O.J Simpson er en helt fri mann

Fra krittmerket satte Campos inn 2-1 i venstre hjørne. Det ble startskuddet på noe helt ekstraordinært, og til slutt måtte det hele avgjøres på straffer.

I tillegg ble Jerv overkjørt på midtbanen, men det stoppet ikke sørlendingene fra å ta en sjokkledelse etter en snau halvtime. Torje Wichne stupheadet inn en strålende ball signert Campos.

Kun tre minutter senere fikk Brann straffe da Finne traff Erik Tobias Sandbergs utstrakte arm. Finne gikk selv bort til krittmerket, men forsøket var ikke spesielt godt. Øvretveit satset riktig vei og holdt ballen i fast grep.

Nytt bevis på manglende Brann-flyt kom de siste minuttene før hvilen. Rasmussen blåste først en stor sjanse over mål, mens Heggebø skjøt i stolpen og ut fra litt spiss vinkel.

– Det er ikke til å tro, egentlig. Det er ganske stor forskjell, men det hjelper ikke når vi ikke scorer, sa Sivert Heltne Nilsen til Discovery.

En kanonade mot Jerv-målet fulgte de neste minuttene. Oppofrende blokkeringer og godt keeperspill reddet Grimstad-laget, men havnet i straffetrøbbel da Bård Finne ble felt av John Olav Norheim. For andre gang i kampen fikk Brann en scoringssjanse fra elleve meter.

Som i første omgang sto Jervs målvakt Øystein Øvretveit fram og reddet. I motsetning til Bård Finne var det ikke et dårlig forsøk fra Mathias Rasmussen.

Jerv tok seg til onsdagens opprykksfinale etter straffedramaet mot KFUM Oslo sist helg. Sørlendingene ble tabelltreer i årets 1. divisjon.

Brann totaldominerte rett fra avspark i tåkehavet på Valle i Oslo. De rødkledde vant så å si alle dueller og lot knapt Jerv ha ballen. Trykket ble særlig satt på høyrekanten. Derfra ble det stadig lagt inn i boks.

Brann fikk den viktige utligningen fire minutter etter sidebytte. På en keeperretur styrte Aune Heggebø inn 1-1. Unggutten scoret også mot Sarpsborg sist søndag i en seier som løftet bergenserne opp fra direkte nedrykksplass.