Nå er det klart hvilke 24 nasjoner som skal kjempe om EM-gullet til sommeren.

Mens Norge spilte vennskapskamp mot Slovakia var det tre svært viktige kamper i går.

Les: Cristiano Ronaldo er sjokkerende langt nede på lista over de 50 beste fotballspillerne gjennom tidene

Ukraina – Island

Ukraina snudde og vant mot Island 2-1 etter at Chelsea-stjernen Mychajlo Mudryk avgjorde. Dermed blir det ikke sommermesterskap for landslagssjef Åge Hareide som trolig gir seg etter dette.

Island startet bra og ledet etter scoring av Albert Gudmundsson, men Viktor Tsyganov og Mudryk snudde kampen for de gulkledde.

Avgjørelsen falt etter 84 minutter, da Ukraina spilte seg fint oppover og fant Mudryk inne i feltet. Skuddet ble av det sleivete slaget, men fant likevel det borteste hjørne.

Polen – Wales

Polen måtte på sin side kjempe noe hardere for sin billett.

Polen måtte på sin side kjempe noe hardere for sin billett. Det krevde ekstraomganger og straffer for å komme forbi Wales, der Daniel James ble en stor syndebukk for waliserne etter å ha brent straffen sin i femte og siste runde (på 5-4).

Wales har kvalifisert seg til de to forrige EM-sluttspillene.

Ukraina møter Belgia, Romania og Slovakia i EM-gruppespillet. Polen går på sin side inn i gruppe D hvor Frankrike, Østerrike og Nederland venter.

Georgia – Hellas

Tidligere tirsdag kveld kvalifiserte Georgia seg også til mesterskapet. Dette etter å ha slått Hellas på straffe i sluttspillfinalen.

Etter målløse 120 minutter måtte lagene fram til straffemerket for å gjøre opp om en plass i sommerens EM i Tyskland. Der var til slutt Georgia sterkest og vant 4-2.

De blir en del av EMs gruppe F sammen med Tyrkia, Portugal og Tsjekkia.

Georgia var en del av Norges gruppe i EM-kvalifiseringen, men som følge av at de er i C-divisjonen, fikk de en sjanse til via omspillet. Georgia har aldri deltatt i EM eller VM. De spilte sin første offisielle kamp i 1990 etter å ha brutt seg løs fra det sovjetiske fotballsystemet. Georgia var da ennå en del av Sovjetunionen.

Georgia

EM spilles i Tyskland fra 14. juni til 14. juli.

Finalen finner sted på Olympiastadion i Berlin, som har en kapasitet på 74.475 tilskuere.