Roma skal sørge for at Mourinho kan starte sesongen med et smil.(foto: tottenham, twitter)

Noen dager etter at Mourinho fikk fyken hos Tottenham fikk han spørsmålet fra engelsk presse om han trengte pause før neste managerjobb. No!, var svaret. Men da det ble kjent at portugiseren dukker opp som ekspertkommentator hos TalkSPORT under sommerens EM-sluttspill, trodde vi at dette kommer til å ta tid.

Så viste det seg at det bare var en portugisisk finte. På tirsdag ble de klart at Paulo Fonseca ikke overlever i jobben etter å ha latt seg kjøre over av Solskjær og gjengen. 2-1 ledelsen til pause, som endte med total kollaps og 6-2 tap i første semifinale i Europaligaen, var for ydmykende for de stolte romerne.

Les: Ferguson-assistent: Harry Kane kan løse alt hos Manchester United

Fonseca har fått beskjed om at han ikke har ansvaret neste sesong (en intentsigende 7. plass i Serie A hjalp heller ikke). Roma tar ikke betenkningspause og har allerede bestemt seg for The Special One.

Og i Italia huskes Mourinho fortsatt som a special one. Serie A-titlen, cupen og Champions League-trofeet med Inter i 2010 har festet seg i fotballgale italieneres bevissthet.

– Da José ble ledig, kastet vi oss rundt med en gang for å prate med en av de største managerne noen gang, sier Tiago Pinto, Roma-direktør.

Les på F7: Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Mourinho is back and furious! Vi kjenner forventningene foran neste Serie A-sesong stiger. På vegne av portugiseren sender vi en takk til Solskjær og United som «dyttet» Fonseca i riktig retning for Mourinho.

Les: ESPN: Ofrer tilbudet om fast spilletid i Premier League for å være andrekeeper hos Solskjær