Morten Thorsby på hytta (tror vi)

Den svært miljøbevisste Morten Thorsby skal nå spille fotball i et land som deler hans bekymringer. I fjor sommer valgte Thorsby å skifte draktnummer i Sampdoria. Draktnummer 18 ble byttet ut med nummer 2 (som i maks to grader) i et forsøk på skape større bevissthet rundt klimaendringene. Med årets hetebølger kan han med god samvittighet melde «hva sa jeg»

Den høyreiste norske landslagsspilleren Morten Thorsby har signert for tyske Union Berlin. Der blir han lagkamerat med landsmann Julian Ryerson. – Union Berlin ble av de fleste eksperter dømt nord og ned før sesongen. De overrasket alle med en sterk 5.plass bare et poeng bak RB Leipzig. Den sveitsiske manageren Urs Fischer «lover» at neste år skal de kvalifisere seg til Champions League.

Den tyske klubben opplyser ikke om kontraktslengde, men ifølge rapportene skal den være på fire år. TV 2 har tidligere meldt at nordmannen vil koste den tyske klubben rundt 40 millioner kroner.

Les: Chelsea med nok et gigantbud, denne gangen i konkurranse med Barcelona

26-åringen startet ut i Stabæk og dro videre til den nederlandske bakgårdsklubben Heerenveen hvor han var lagkamerat med Morten Ødegaard som var på utlån fra Real Madrid. Siden 2019 har han blitt et kraftsentrum på midtbanen til Sampdoria.

De solide prestasjonene ute i Europa har resultert i 15 opptredener med det norske flagget på brystet. Der har det vært tøff kamp på midtbanen i konkurranse med spillere som Sander Berge, Mathias Normann, Fredrik Aursnes og Patrick Berg.

Les: Cristiano Ronaldo er fortsatt hjemme i Portugal. AS melder han savner Madrid