Morten Gamst Pedersen

Tromsø-legende Morten Gamst Pedersen regnet med å være med videre inn i denne sesongen. – Det var planen i fjor helt til det plutselig ble helt stille fra sjefene i klubben.

Idag har Tromsø sendt ut en pressemelding hvor klubben etter et møte med hovedtrener Simo Valakari og «Gamsten» har bestemt at de ikke tilbyr ny kontrakt.

Les: Leeds vil styrke midtbanen med norsk talent

«Tromsø IL har besluttet at klubben ikke tilbyr Morten Gamst Pedersen ny kontrakt. TIL og Morten hadde i dag et møte, der han fikk beskjed om klubbens avgjørelse. Sporten i TIL understreker at dette er basert på en helhetlig vurdering der stallsammensetting og dekning i de ulike posisjoner har spilt inn.»

Klubben ber om forståelse for at dette har vært en krevende og svært vanskelig avgjørelse. Morten er en stor profil med en meget profesjonell holdning til idretten. Hans karriere taler for seg selv.

Tromsø IL ønsker å takke Morten for det han har gjort for klubben gjennom to perioder. Først som ung og fremadstormende spiller der det hele toppet seg med overgang til Blackburn, og nå på slutten som rutinert bærebjelke i laget.

Klubben ønsker Morten lykke til med nye utfordringer og han er alltid velkommen på Alfheim.»

Les: Bekreftet: Real gjør Bayern-direktøren strålende fornøyd med overflødig spiller

Morten Gamst Pedersen spilte sin første kamp for klubben helt tilbake i 2000. Nylig ble han også hyllet for sin innsats i Blackburn på sin gamle hjemmebane, iført den engelske klubbens drakt.

Overfor iTromsø er han klar på at han synes prosessen kunne vært løst mye bedre.

– Jeg hadde lyst til å bidra til å løfte klubben opp til Eliteserien, der den hører hjemme. Det er jo 100-årsjubileum og alle de tingene der, men sånn er fotballen av og til. Man burde klart å komme til en løsning mye kjappere og mye bedre enn det her, sier Gamst Pedersen til avisen.

Han forteller at han var svært revansjesugen og innstilt på å hjelpe TIL opp igjen etter nedrykket, men at han nå skal «ta opp de trådene man har latt stå på vent for at TIL skulle få tiden sin».

I Tromsø ble det totalt 217 offisielle kamper fordelt over to perioder. 38-åringen retunernerte til gamleklubben etter et opphold i Rosenborg.

Tromsø har nylig solgt Robert Taylor til Brann, og hentet Ruben Yttergård Jenssen hjem fra samme klubb. I tillegg er det stor interesse for Onni Valakari. Både Brann og Glimt har vært konkret inne i den forbindelse. Det er også friere fra utlandet.