Skal ikke ha på seg at han forlater Ajax i "dårlig stand".

Jobben i Ajax er langt fra ferdig levert for den påtroppende Manchester United-manageren. Nederlaget mot erkerivalen PSV forrige uke i Johan Cruyff Schaal, den nederlandske supercupen, var bittert. Også kampen om Eredivisie-titlen står mellom de de to klubbene. En av nøkkelspillerne til Ajax må se innspurten fra tribunen med gips.

Tre kamper gjenstår i ligasesongen, Ajax har fire poengs forsprang på PSV. Bayern München-målet (og United-linkede) Ryan Gravenberch har vært på banen i 30 av de 31 Eredivisie-kampene, der den sentrale midtbanespilleren har notert seg med to scoringer og fem assists. Unødvendig å si, 19-åringen har hatt en sentral rolle på ten Hags lag. På onsdag kom uhellet.

Les: Roy Hodgson har gjort sitt

Det ble skade på onsdagens treningen, ifølge De Telegraaf dreier det seg ikke om en alvorlig skade, men krever en periode med gips. Den nederlandske avisen har regnet seg frem til at skadefraværet blir på rundt seks ukers tid.

Les på Engelske klubber: Arsenal har blinket ut et ekstremt forsvarstalent i Serie A som kan løse situasjonen

Dermed mister ten Hag spilleren i de avgjørende kampene mot Alkmaar, Heerenveen og Vitesse.

En del av gamet, men for Erik ten Hag betyr dette at en av hans mest betrodde må erstattes i sesongfinalen. Den påtroppende United-manageren skal ikke ha på seg at han mistet konsentrasjonen på tampen etter alt United-ståket og forlater Ajax i «dårlig stand».

Les: Roy Hodgson har gjort sitt