Hvem er kongen..? Hvem er kongen..?. (foto united, twitter)

Vi er inne i sesongfinalen i Premier League, cuper og turneringene ute i Europa. Før sommerens eller vinterens overgangsvindu gjorde klubbene sitt ytterste for å analysere seg frem til de beste forsterkningene, for så å lykkes med forhandlingene. Noen klubber kom som vanlig bedre ut enn andre. Ti signeringer viste seg å være spesielt treffsikre når vi ser i bakspeilet.

Det er ESPN som har tatt analysen for å komme frem til det de hevder er de ti beste signeringene 2021/22-sesongen.

  1. Christian Eriksen (Brentford, free). Det meste er sagt om Eriksen, og historien hans er kjent over hele fotballverden. Dansken som på mirakuløst vis kom tilbake til livet, returnerte til treningen, gjorde comeback i verdens tøffeste liga med pacemaker, for så å bidra betydelig for at Brentford aldri ble trukket ned mot nedrykksgjørma i sin første sesong. I forhold til forventningene kan ikke andre enn Eriksen trone på toppen av denne lista.
  2. Luis Diaz (Liverpool, 37 millioner pund). For en spiller! Han akklimatiserte seg på rekordtid i Premier League og viste han passet perfekt inn i Klopps Liverpool med sine ville løp og dynamikk på venstrevingen. Med Diaz kan Klopp fordele arbeidsmengden som er lagt på Mané, Jota og Salah. Mot Villareal i Champions League-semifinalen var det Diaz sitt innhopp etter pausen der det sto 2-0 til La Liga-klubben som var gamechanger. Liverpool hamret inn 3 scoringer i andre omgang, den ene av Diaz selv.
  3. Craig Dawson (West Ham, 2 millioner pund). 31-åringen har vært ekstremt god for The Hammers siden overgang fra Watford. I den første Europaligakvartfinalen mot Lyon var det forsvarsspilleren som viste vei med første West Ham-scoring i 0-3 seieren. Det som gjør det helt spesielt er at dette er en spiller med bakgrunn fra Radcliffe Borough og Rochdale, og har vært med på to nedrykk til Championship med West Brom og Watford.
  4. Conor Gallagher (Crystal Palace, leie). Oversett hos Chelsea, på leie hos Palace spilte midtbanespilleren seg inn i den engelske landslagstroppen. Kreativ og leverandør av viktige scoringer hos Vieira kan åpne døra til Chelsea-laget som går ut på Stamford Bridge neste sesong.
  5. Cristiano Ronaldo (Manchester United, 13,5 millioner pund+ pluss selvfølgelig en heftig ukelønn). Det vil for evig og alltid være en høylytt diskusjon om CR7s comeback på Old Trafford var genistreken, eller det som senket Solskjær. Det ingen kan ta fra Ronaldo er at han per begynnelsen av mai har levert United 24 scoringer på 38 kamper, 18 av dem i Premier League. Noen vil hevde at et United uten Ronaldos scoringer hadde resultert i en enda mer katastrofal plassering midt på tabellen.

Legende+: Dagen der Paul Scholes serverte United-supporterne karrierens råeste scoring

Her er de neste 5 på ESPNs topp 10-lista: Martin Ødegaard (Arsenal, 30 millioner pund), 7. Dan Burn (Newcastle, 13 millioner pund), 8. Marc Guehi (Crystal Palace, 18 millioner pund), 9. Bruno Guimaraes (Newcastle, 35 millioner pund), 10. Jose Sa (Wolverhampton, 7 millioner pund).

Her har du de ti dårligste signeringene 2021/22-sesongen