The man with the plan.

Tottenham går glipp av 42,5 millioner pund i avtale som nå har gått i vasken. London-klubben har inngått en sponsoravtale med Sør-Afrikas reiseliv, men nå er avtalen avblåst før den har startet.

Det var sterk motstand mot avtalen i Sør-Afrikas parlament der det er krav om at pengene skal brukes innenlands

Sørafrikanske myndigheter har lovet å blokkere en foreslått sponsoravtale på 42,5 millioner pund mellom Tottenham Hotspur og landets offisielle turistråd, skriver The Telegraph.

LES: Svært dårlige skadenyheter for Tottenham!

Lekkede detaljer om et planlagt treårig partnerskap utløste offentlig harme i en nasjon som for tiden er rammet av strømbrudd og vannmangel, og parlamentets reiselivskomité er fast på at denne må stoppes.

«Denne avtalen, den slutter her, i dag, nå, fordi det er alt galt med selve avtalen,» sa komitéleder Thandi Mahambehlala, som la til at det må komme en etterforskning av denne saken med umiddelbar virkning».

Landets offisielle reiselivsråd, South African Tourism, hadde godkjent en avtale som antas å ha inkludert merkevarebygging av utstyr, sponsor for intervjuer, reklame på kampdager, treningsleirer i Sør-Afrika samt gratis tilgang til billetter og VIP-billetter.

LES: Guardiola ville aldri ha Haaland

Turistminister Lindiwe Sisulu sa imidlertid tirsdag at hun ikke hadde kunnskap om den foreslåtte avtalen.

Sisuli sa også at det var innenfor reiselivsrådets mandat å utforske markedsmuligheter, men at den endelige avgjørelsen ville ligge hos statskassen og Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa.

«Jeg er ikke klar over at noen avtale har blitt signert med Tottenham Hotspurs,» sa hun. «Det vil bare skje etter avtaler fra finansdepartementet. Så regjeringen har ikke en avtale.

Presidentskapets talsperson Vincent Magwenya har også indikert at avtalen ikke vil bli godkjent, og sa at Ramaphosa at å bruke så mye penger på den måten som er foreslått ikke vil være fornuftig.

Å skrinlegge den foreslåtte avtalen vil være nedtur for Tottenhams forsøk på å øke sine kommersielle inntekter ytterligere. De er for tiden niende i Deloittes Football Money League etter allerede å ha økt sin kommersielle inntekt fra €117 millioner i 2018 til €215 millioner i fjor. Det er nesten 50 millioner euro mer enn erkerivalene Arsenal.