Har det som plommen i egget. (foto: west ham, twitter)

Manchester United og Chelsea har presset på så hardt at David Moyes har brukt deler av pressekonferansene før de siste Premier League-rundene til å gi hissige svar.

Det begynte med at West Ham-manageren truet med at Declan Rice-beilerne måtte dra frem minst milliarden for at klubben skulle slippe en av sine største ressursene, i mai jekket Moyes opp dette beløpet til å bli minst 1,5 milliarder.

LES: To millioner pund skiller den tidligere Bodø/Glimt-spilleren fra Premier League debut

Forrige sommer hentet Manchester United Jadon Sancho for i underkant av milliarden, Manchester City måtte ut med over milliarden for Jack Grealish, Chelsea godt over milliarden for Romelu Lukaku. Alle signeringene har så langt vist seg å ikke være i nærheten av å gi solid avkastning på investeringene. David Moyes vet at trusler om monstersummer er det eneste som kan holde gigantene unna «lille» West Ham og deres Rice.

Nå kan det se ut som Moyes og klubben har lykkes med den interne sjarmoffensiven overfor 23-åringen.

Forrige måned etter at de nådde Europaliga-semifinalen, kom Rice med hint om at han fortsatt hadde de beste arbeidsforholdene hos The Hammers.

-Vi har bevist vi kan spille de største europeiske kampen, og våre supportere og vår stadion har vist vi kan takle those big European nights, og det er det vi ønsker mer av, sa Rice ifølge Mirror.

Det er det vi ønsker mer av.

(fra transfermarkt)

The Mirror hevder Rice har tatt avgjørelsen før overgangsvinduet åpner om å bli hos West Ham. Denne sesongen blir kaotisk med VM i Qatar skvist inn i november/desember, arbeidsroen for Rice er sikret ved å unngå mediestormen og presset som automatisk kommer hvis han tar overgang til United eller Chelsea med prislappen 1,5 milliarder hengende på ryggen.

Høres smart ut. Potensialet hos den engelske landslagsspilleren forteller oss at VM kommer til å styrke Rice sin posisjon på overgangsmarkedet ytterligere.