Det er ingen som bestrider hvor ekstremt viktig Mohamed Salah er for Liverpool. – Han hadde knapt satt sine føtter på engelsk jord etter overgangen fra Roma sommeren 2017 før han startet å banke inn mål. Etter noen måneder skjønte de fleste det ikke var noen tilfeldighet at Egypts største fotballsjerne scorer mål. Han er en fantastisk spiller som sesong etter sesong leverer.

Liverpool har allerede bestemt som om Mohamed Salah skal selges til Saudi Pro League i januar.

I sommer var Salah gjenstand for interesse fra Saudi-Arabia, og Al Ittihad ga til og med et verbalt tilbud på £150 millioner for spilleren ved slutten av det europeiske overgangsvinduet.

Les: Gary Neville har endelig skjønt hvem som har hatt skylda hos Manchester United

Liverpool avviste imidlertid forslaget, som sies å ha vært på 100 millioner pund på forhånd med ytterligere 50 millioner pund i tillegg. Manager Jürgen Klopp insisterte på at den egyptiske landslagsspilleren ikke var til salgs.

Likevel er det allment antatt at Liverpool ennå ikke har ristet av seg trusselen om å miste Salah til Saudi Pro League i de kommende vinduene. – Faktisk hevdet Football Insider i september at Al Ittihad planla et sensasjonelt bud verdt 225 millioner pund for Salah i de siste dagene av det saudiske overgangsvinduet. (Litt over 3 milliarder kroner) – Det vil i såfall bli tidens største overgang og passere Neymar sitt salg til Paris Saint-Germain fra Barcelona på 222 millioner euro med god margin.

Selv om et slikt bud aldri ble gitt, har en «velplassert kilde» fortalt publikasjonen at det fortsatt er «stor interesse» for Salah fra Saudi Pro League. Serien som spiller på et nivå best sammenlignet med OBOS-ligaen her hjemme er opptatt av å gjøre angriperen til en av juvelene i kronen deres i 2024.

Les: Mike «aldri mett» Ashley, tidenes kjipeste Premier League-eier vil ha en ny klubb rett etter han har kjøpt seg opp i XXL

Sportbible skriver at et nytt bud vil komme og at det budet vil være «nesten umulig å si nei takk til», men…

Imidlertid vil Liverpool ikke selge Salah i januar, uavhengig av hvilke tilbud som kommer inn for ham. Reds-eierne anser 31-åringen som ikke til salgs, selv om spilleren skulle presse på for en overgang.

Til tross for spekulasjonene rundt fremtiden hans, har Salah vært enestående for Liverpool i åpningsfasen av sesongen, etter å ha levert 10 mål og fire målgivende pasninger på 13 kamper i alle konkurranser denne sesongen.

Da kaptein Jordan Henderson i sommer forlot Liverpool etter 12 år var de fleste overbevist om at Mohamed Salah ville følge etter til Saudi-Arabia. Liverpool var tilbud 150 millioner pund i overgang og Salah en lønn på 12 millioner kroner i uken.

Liverpool-stjernen, som tjener 350 000 pund i uken på Merseyside, er under kontrakt der til juni 2025.