Lionel Messi foran skinnende baller

Det har vært noen spektakulære år for Lionel Messi på Camp Nou. – I løpet av sine 17 år har den argentinske stjernespilleren samlet rekorder, pokaler og mål til mang en peishylle.

I går gikk forhandlingene om en ny kontrakt med Barcelona i stå og klubben måtte erkjenne det er slitt. – Det var dårlig økonomi og La Liga regler som hindret avtalen til tross for at Messi godtok å halvere lønna. (fra ca 750 millioner kroner i året)

Les: Queens Park Rangers nye kaptein heter Stefan Johansen

Barça, som har over en milliard euro i gjeld, har jobbet med å sette sammen en ny kontrakt for Messi, samtidig som de sørger for at de følger La Ligas regler for finansiell fair play, men sier at de ikke har klart det.

Siden han debuterte i førstelaget i 2004, har Messi etablert seg som Barças største stjerne toppscorer og mest dekorerte spiller – blant en rekke andre rekorder.

Totalt har 34-åringen 778 kamper for Barça. 21 kamper mer enn Xavi Hernández på andre plass og med spektakulære 672 mål som resultat.

Han har scoret flere ganger enn noen spiller i Clásico mot erkerivalene Real Madrid – 26 – og i 2011/12 -sesongen slo han en europeisk rekord på 73 mål for Barça. (Da var Manchester City manager Pep Guardiola i managerstolen)

I november 2014 gikk Messi forbi den legendariske Telmo Zarras rekord på 251 karrieremål i La Liga – et merke som hadde stått siden 1950 -tallet. Argentineren har siden nådd 474 spanske toppmål-totalt 163 foran den nåværende nest høyeste scoreren i La Liga-historien, den tidligere Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo.

I Champions League, derimot, er Messi etter Ronaldo – hans viktigste rival som klodens beste fotballspiller det siste tiåret eller så – etter å ha satt 120 mål mot portugisernes rekord på 134 mål.

Les: Lionel Messi forlater Barcelona

Når det gjelder trofeer i klubben, er Messis total med 35 troféseire høyere enn noen annen Barcelona spiller. Barças nest mest suksessrike fotballspiller, Andrés Iniesta er oppe i 32 trofeer.

Messi har: 10 La Liga -titler, fire Champions Leagues, syv Copas del Rey, åtte spanske supercuper, tre UEFA Super Cup og tre klubb -VM.

Når det gjelder individuelle priser, rekordhøye seks Ballons d’Or priser – en mer enn Ronaldo – i tillegg til en FIFA World Player of the Year og en The Best FIFA Men’s Player Player.

Angriperen har også vunnet Pichichi -trofeet som La Ligas toppscorer hele åtte ganger, og har vunnet den europeiske gullskoen som kontinentets fremragende ligamarkist ved seks anledninger – også en rekord.