Det har definitivt ikke vært en sportslige suksessen man kunne vente seg med det stjerneteamet de franske seriemestrene Paris Saint-Germain har. – Det ultimate målet til klubben om å vinne Champions League ble ikke nådd denne sesongen, selv med Lionel Messi, Kylian Mbappe og Neymar.

Ankomsten av Leo Messi fra Barcelona i fjor sommer vekket håpet at pariserne endelig skulle lande Europas største premie. Det ble ikke noe av, men de kommersielle fordelene ved signeringen hans har vært tydelige.

Ifølge L’Equipe har Ligue 1-mesterne tjent 700 millioner euro, en rekord siden Qatar Sports Investments tok eierskapet i klubben i 2011. – En del av dette skyldes sponsing, som så en økning på 13 prosent takket være kontraktene inngått med GOAT (50 millioner euro for sesongen), Crypto og Gorillas, som vil bringe inn ytterligere 10 millioner euro. PSG tjener mer enn 300 millioner på reklame, som er ny rekord for klubben.

Les: Marca: Sparker manageren sin hvis Mourinho sier «yes, please»

Messi har hatt enorm direkte innvirkning på klubbens regnskap. PSG som solgte mer enn én million skjorter, hvorav 60 prosent bar nummeret og navnet til den argentinske stjernen.

Bare Manchester United selger nå flere skjorter rundt om i verden enn PSG.

Billettinntektene på Parc des Princes har også hatt stor innflytelse på dette rekordbudsjettet.

Men det er ikke bare gode nyheter for økonomien Den for tidlige elimineringen fra Champions League i hendene til Real Madrid har redusert klubbens TV-inntekter. Forrige sesong tjente de 200 millioner euro for å spille i semifinalen, men i år ble det tallet redusert til under halvparten av det.

PÅ VEI TIL NY KLUBB: Eriksen vil gjerne spille Champions League-fotball igjen