Meho Kodro

Som aktiv spiller fikk den nå 56 år gamle treneren Meho Kodro to kamper for for det tidligere Jugoslavia og 13 kamper for Bosnia-Hercegovina. – Etter endt karriere ble han litt overraskende i januar 2008 ansatt som landslagssjef. En jobb han beholdt i akkurat to kamper.

Nå har det skjedd igjen. Etter bare en seier og et tap var det slutt for Meho Kodro som landslagssjef. Bosnia-Hercegovina vil mest sannsynlig gå glipp av EM 2024 i Tyskland.

Les: Mens Barcelona kjørte over Royal Antwerp i Champions League satt sjefene og avtalte kjøp av landslagsspiller

Forrige uke tapte de 1-0 mot Island i en skjebnekamp i kvaliken. Og etter floppen kunngjorde forbundspresident Vico Zeljković at «hastende tiltak» er nødvendig og at det derfor forventes «betydelige endringer».

Idag ble det offisielt at Meho Kodro får sparken. 56-åringen ble ansatt 3. august, men må nå forlate sin stilling etter kun 49 dager – og to landskamper.

«Fotballforbundet i Bosnia-Hercegovina takker Meho Kodra for samarbeidet og ønsker ham lykke til i fremtiden», heter det i en pressemelding.

Det har vært turbulent i Bosnia-Hercegovina den siste tiden. For to uker siden ble tidligere Malmö FF-spiller Anel Ahmedhodzic suspendert inntil videre på grunn av at Sheffield United-forsvareren ikke dukket opp til det nylig avsluttede landslagsmøtet. Dette til tross for at han var skadet.

Bosnia-Hercegovina ligger på fjerdeplass i sin kvalifiseringsgruppe, syv poeng bak Slovakia på andreplass som betyr direkte kvalifisering til EM 2024.

Les: Engelsk U17-landslagsspiller har har fått OK-stempel av legen til Manchester City